Γαλλικό Πρακτορείο: Η Ελλάδα αποδέχθηκε επέκταση του προγράμματος

Γαλλικό Πρακτορείο: Η Ελλάδα αποδέχθηκε επέκταση του προγράμματος
Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) and Finance Minister Yanis Varoufakis (C) are welcomed by European Council President Donald Tusk ahead of a meeting during a Eurozone emergency summit on Greece in Brussels, Belgium June 22, 2015. A new Greek offer for a cash-for-reforms deal raised hopes of an agreement as euro zone leaders prepared for an emergency summit on Monday, with EU officials welcoming the proposals as a "good basis for progress" to avert a default by Athens. REUTERS/Eric Vidal - RTX1HMAJ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

Εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος χρηματοδότησης φέρεται να δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως έγινε γνωστό από το AFP λίγα λεπτά μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι δανειστές πρότειναν στην ελληνική αντιπροσωπεία την παράταση του προγράμματος.

“Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε την παράταση του παρόντος προγράμματος διάσωσης που εκπνέει στο τέλος του Ιουνίου ούτως ώστε να εξασφαλίσει τον απαραίτητο χρόνο για να διαπραγματευτεί μια οριστική και μακροχρόνια λύση που αφορά το δημόσιο χρέος”, τόνισαν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Για πρώτη φορά αποδεχόμαστε την επέκταση του προγράμματος ως το μοναδικό βήμα για το μέλλον”, είπε μία πηγή στο AFP.

Η έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να γνωστοποιεί ότι δεν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Τις ίδιες πληροφορίες δημοσιεύουν και οι FT οι οποίοι μιλούν για παράταση έξι μηνών που πρότειναν οι δανειστές και αποδέχθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πεπεισμένη πως οι προτάσεις της θα τερματίσουν το πεντάμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

«Νομίζω ότι όποιος διαβάσει το έγγραφο το οποίο υποβάλαμε θα καταλάβει ότι έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε. Και όποιος δημοσίως επιμένει ότι δεν έχουμε κάνει αυτό που μας αναλογούσε δεν λέει την αλήθεια», τόνισε ο κ. Παππάς.