Gaming: Η Microsoft θέλει να «σφραγίσει» το deal με την Activision στις 13 Οκτωβρίου

Gaming: Η Microsoft θέλει να «σφραγίσει» το deal με την Activision στις 13 Οκτωβρίου
ANKARA, TURKIYE - FEBRUARY 10: In this photo illustration logo of “Microsoft� is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen displaying "Activision Blizzard" in Ankara, Turkiye on February 10, 2022. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Για να κλείσει μια 20μηνη διαδικασία κανονιστικών εγκρίσεων και μαχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η Microsoft ελπίζει να κλείσει το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της βιομηχανίας του gaming, ύψους 68,7 δισ. δολαρίων, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας που μίλησε στο The Verge, η Microsoft ελπίζει πως την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, θα ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard (της εταιρείας του Call of Duty).

Ωστόσο, η ημερομηνία αυτή θα εξαρτηθεί από την αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου, που μπλόκαρε τη συμφωνία της Microsoft νωρίτερα φέτος. Η Microsoft αναδιάρθρωσε πρόσφατα τη συμφωνία για τη μεταφορά των δικαιωμάτων cloud gaming για τα τρέχοντα και τα νέα παιχνίδια της Activision Blizzard στην Ubisoft και η κατασκευάστρια εταιρεία του Xbox εξασφάλισε προκαταρκτική έγκριση από την CMA στα τέλη του περασμένου μήνα ως αποτέλεσμα.

Η CMA έχει προθεσμία που λήγει σήμερα για τη δημόσια διαβούλευση σχετικά με το αν θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της στη Microsoft για να προχωρήσει στη συγχώνευση. Η τελική απόφαση της CMA αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και, εκτός απροόπτου, αν δεν υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, θα επιτρέψει στη Microsoft να κλείσει τη συμφωνία της.

Η Microsoft και η Activision παρέτειναν πρόσφατα την προθεσμία της συμφωνίας τους μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, αλλά αν η Microsoft καταφέρει να κλείσει τη συμφωνία της την επόμενη εβδομάδα, τότε θα κλείσει μια 20μηνη διαδικασία κανονιστικών εγκρίσεων και μαχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: