KPMG: Πλήρη επιστροφή στο γραφείο ως το 2026 προβλέπουν οι CEOs

KPMG: Πλήρη επιστροφή στο γραφείο ως το 2026 προβλέπουν οι CEOs
Photo: pixabay.com
Πάνω από το 60% των ισχυρών CEOs στις ΗΠΑ θέλουν πιστεύουν πως η τηλεργασία θα τελειώσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Παρά την ευρεία υιοθέτηση της υβριδικής εργασίας από τους περισσότερους εργοδότες, πρόσφατη έρευνα της KPMG αποκάλυψε ότι το 64% των CEO’s παγκοσμίως, προβλέπει την πλήρη επιστροφή στην εργασία εντός γραφείου έως το 2026.

Η ετήσια έρευνα της KPMG στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κόσμου, αναφέρει ότι πολλοί πολυεθνικοί οργανισμοί ξεκινούν σχέδια επιστροφής στο γραφείο. Ενδεικτικό αυτής της τάσης είναι ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Έρικ Γιουάν του Zoom, της αγαπημένης εταιρείας της πανδημίας που βοήθησε τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να στραφούν στην εξ αποστάσεως εργασία καθώς τα γραφεία έκλεισαν, είπε στους υπαλλήλους της εταιρείας ότι το να βασίζονται σε βιντεοκλήσεις τους εμπόδισε να χτίσουν εμπιστοσύνη ενώ περιόρισε την καινοτομία τους.

Η Zoom απαιτεί από τους υπαλλήλους που ζουν σε ακτίνα 50 μιλίων κοντά σε κάποιο γραφείο της να επιστρέφουν δύο ημέρες την εβδομάδα. Το διήμερο καθορίζεται από κάθε ομάδα. Αλλά το Zoom είπε ότι ακόμη και με την πολιτική που ισχύει, το 65% των εργαζομένων εξακολουθούν να δουλεύουν απομακρυσμένα επειδή πολλοί δεν μένουν κοντά σε γραφείο.

Υπέρ της επιστροφής στο γραφείο και η Meta που στοχεύει να βοηθήσει τους εργαζόμενους «να καλλιεργήσουν υγιείς σχέσεις και ισχυρή συνεργασία», είπε η εταιρεία στους εργαζόμενους σε ένα email. Η Amazon έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους της ότι πρέπει να πηγαίνουν στα γραφεία, και όχι μόνο στο γραφείο της Amazon που βρίσκεται πιο κοντά στον τόπο διαμονής τους. Όσοι αρνηθούν να μετεγκατασταθούν θα πρέπει είτε να βρουν μια νέα δουλειά εσωτερικά μέσα σε 60 ημέρες ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία μέσω «εθελούσιας παραίτησης».

Στις ΗΠΑ όσοι εργαζόμενοι εμφανίζονται στο γραφείο δεν σημαίνει ότι μένουν για όλη την ημέρα σε αυτό. Περισσότεροι από τους μισούς, το 58% των υβριδικών εργαζομένων παραδέχονται ότι πηγαίνουν στο γραφείο για τον πρωινό τους καφέ και μετά πηγαίνουν σπίτι για το υπόλοιπο της ημέρας. Όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε τον Ιούνιο σε 2.000 άτομα η Owl Labs, μια εταιρεία που κατασκευάζει συσκευές τηλεδιάσκεψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: