GAP: «Στροφή» στο ηλεκτρονικό εμπόριο

GAP: «Στροφή» στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία για online αγορές ρούχων της Γερμανίας έκλεισε η Gap. 

Από το 1986 η GAP έχει χαράξει τη δική της πορεία στον χώρο της μόδας, κάνοντας τα ρούχα αναπόσπαστο κομμάτι για όσους θέλουν να ντύνονται άνετα χωρίς να χάνουν τίποτα από το στυλ τους.

Η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες του λιανεμπορίου, με 3.539 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και έσοδα 16 δις δολάρια την περασμένη χρονιά.
Οι επιχειρηματικές της κινήσεις, όμως, δεν σταματούν εκεί. Η εταιρεία «έδωσε» τα χέρια με την μεγαλύτερη online λιανεμπορική εταιρεία στον χώρο της ένδυσης, Zalando AG, με στόχο να μπορούν να αγοράζουν όλοι τα ρούχα της Gap ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κατάστημα στην περιοχή τους ή όχι.

Η αμερικανική εταιρεία ρούχων ήδη προμηθεύει τα προϊόντα της σε 24 ευρωπαϊκές χώρες μέσα από την ιστοσελίδα της, αλλά υπάρχουν σημαντικές αγορές στις οποίες δεν έχει πρόσβαση, όπως για παράδειγμα εκείνη της Γερμανίας.

Το «πρόβλημα» αυτό ήρθε να λύσει η γερμανική Zalando, η οποία ξεκίνησε το 2008 σαν ένα μικρό online κατάστημα για παπούτσια – και σήμερα έχει στον κατάλογο της 1.500 εταιρείες σε 15 χώρες της Ευρώπης.

Η εταιρεία με έδρα το Βερολίνο συνεργάζεται με τα πιο γνωστά ευρωπαϊκά ονόματα στον χώρο της ένδυσης, όπως τα βρετανικά Topshop, ενώ τον περασμένο μήνα έκανε την «είσοδο» της στο χρηματιστήριο.

Ο συν-ιδρυτής της εταιρείας David Schneider μιλώντας για τη συνεργασία με την Gap σχολίασε το γεγονός πως αρκετοί πελάτες στην Ευρώπη δεν μπορούσαν να προμηθευτούν ρούχα της, κάτι που δε πρόκειται να ξανασυμβεί χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Zalando που είναι διαθέσιμη σε 15 διαφορετικές γλώσσες και προσφέρει δωρεάν αποστολή, επιστροφή κοκ.

Από την άλλη πλευρά, η Gap δείχνει πως αλλάζει τη στρατηγική της και προσπαθεί να «σπάσει» τα δεσμά με την άκρως ανταγωνιστική αγορά της Βόρειας Αμερικής σχεδιάζοντας να ανοίξει 40 καταστήματα στην Ινδία, ενώ την ίδια στιγμή δίνει έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Πρέπει να είμαστε εκεί που βρίσκονται οι πελάτες μας. Το Zalando είναι το μεγαλύτερο site μόδας σε επισκεψιμότητα στην Ευρώπη και θέλουμε η Gap να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία μέσα στην ιστοσελίδα» , δήλωσε ο Stefan Laban της Gap, και όλα δείχνουν πως θα το πετύχουν.