Γάζα – Διεθνής έκκληση: 17 χώρες ζητούν εκεχειρία και άμεση απελευθέρωση ομήρων

Γάζα – Διεθνής έκκληση: 17 χώρες ζητούν εκεχειρία και άμεση απελευθέρωση ομήρων
GAZA CITY, GAZA - DECEMBER 26: Smoke rises from the Al Bureij Refugee Camp as the Israeli attacks continue in Gaza City, Gaza on December 26, 2023. Ali Jadallah / Anadolu (Photo by Ali Jadallah / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Ποιες χώρες υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 16 χώρες, των οποίων οι πολίτες απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καλώντας το Ισραήλ και τη Χαμάς να καταλήξουν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων.

«Είναι καιρός αυτός ο πόλεμος να τελειώσει», αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι το σχέδιο εκεχειρίας που παρουσίασε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καλούμε τη Χαμάς να αποδεχτεί αυτήν τη συμφωνία, με την οποία το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει, και να ξεκινήσει τη διαδικασία απελευθέρωσης των πολιτών μας», αναφέρουν οι 17 χώρες στη σχετική ανακοίνωση. «Καλούμε τους ηγέτες του Ισραήλ και τη Χαμάς να κάνουν τους απαραίτητους τελικούς συμβιβασμούς για να κλείσει αυτή η συμφωνία», προσθέτουν.

Οι 17 χώρες που υπογράφουν είναι: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Αυστρία, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: