ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι επενδύσεις των 10 δισ. ευρώ και η πιο «παραγωγική περίοδος της ιστορίας της»

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι επενδύσεις των 10 δισ. ευρώ και η πιο «παραγωγική περίοδος της ιστορίας της»
Ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, περιέγραψε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων το περίγραμμα των επόμενων επενδυτικών κινήσεων.

Για την «πλέον παραγωγική περίοδο στην ιστορία της», έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας την Τρίτη στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Όπως είπε, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να προχωρήσει τα επόμενα χρόνια σε μια σειρά μεγάλων επενδύσεων οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τα 10 δισ. ευρώ, με το ανεκτέλεστο του ομίλου να κυμαίνεται πλέον στα 5,5 δισ. ευρώ, «ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη».

Ο Γιώργος Περιστέρης είπε, επίσης, ότι εντός του Ιουλίου ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για το καζίνο στο Ελληνικό, καθώς ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και αναμένονται οι σχετικές άδειες.

Επίσης, αναφέρθηκε στη μονάδα στην Κομοτηνή η οποία θα μπει σε εμπορική λειτουργία το 2024, καθώς και στο αεροδρόμιο στο Καστέλι, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Παράλληλα, όπως είπε, μέσα στον επόμενο μήνα η σύμβαση παραχώρησης για την Εγνατία Οδό θα κατευθυνθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς έχουν κατατεθεί όλες οι βεβαιώσεις για τη χρηματοδότηση του έργου.

Μιλώντας για τη διανομή μερισμάτων, ο Γιώργος Περιστέρης ανέφερε ότι ο όμιλος έχει διανείμει την τελευταία διετία στους μετόχους συνολικά 55 εκατ. ευρώ και εκτίμησε ότι «είναι πολύ ρεαλιστικό οι μέτοχοι να προσδοκούν υψηλά μερίσματα και αποδόσεις».

Κάνοντας αναφορά στα έσοδα, σημείωσε ότι έχουν τετραπλασιαστεί φτάνοντας τα 4 δισ. ευρώ, με το προσαρμοσμένο EBITDA να ανέρχεται στα 651 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 154 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είπε ότι ο όμιλος έχει 1,5 δισ. ευρώ διαθέσιμα και, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «είναι πελάτης-στόχος για τα τραπεζικά ιδρύματα και απολαμβάνει ανοικτή γραμμή χρηματοδότησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιώργος Περιστέρης: Μεγαλύτερη επιστροφή αξίας στους μετόχους της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα επόμενα χρόνια