Γεννηματά: Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση για δικηγόρους και επιστήμονες- Να τους δώσει 800 ευρώ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση για δικηγόρους και επιστήμονες- Να τους δώσει 800 ευρώ
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλάει στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019. Ολοκληρώνεται η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα τα μεσάνυχτα, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«H κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την απόφαση της και να εντάξει τους δικηγόρους όπως και όλους τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, στους δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ» , ανέφερε σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το πρωί με τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών – Πειραιώς και Θεσσαλονίκης. Δ. Βερβεσό, Γ. Σταματογιάννη και Ε. Κουτσοχήνα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «η καταβολή επιδόματος δήθεν κατάρτισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους δικηγόρους, δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες των έκτακτων συνθηκών, καθώς με κυβερνητική απόφαση έχουν οδηγηθεί σε αναστολή κάθε επαγγελματικής τους δραστηριότητας».

«Τι άλλαξε και η κυβέρνηση εμπαίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας – και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους ; Δεν είναι ώρα για τέτοιες μεθοδεύσεις. Με τον τρόπο που θα γίνουν τα δήθεν προγράμματα κατάρτισης, κάποιοι θα ωφεληθούν εις βάρος του Ελληνικού λαού», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά .