ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Υπερβολικές αντιδράσεις για ένα καφέ και ένα σάντουιτς

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Υπερβολικές αντιδράσεις για ένα καφέ και ένα σάντουιτς

Τι απαντάει το συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕΗ στις μεγάλες αντιδράσεις για τις αυξήσεις.

Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Κ. Κουτσοδήμας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά Fm», μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που ακολούθησαν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και τις αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Όπως δήλωσε δεν περίμενε να υπάρξει τέτοια πολεμική εναντίον της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ενώ διευκρίνισε ότι η ΔΕΗ δεν έχει σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Έως 6 ευρώ δόθηκαν που θα είναι ένα τροφείο, ένας καφές και ένα σάντουιτς. Κάναμε μια επέκταση, να παίρνει ο άλλος ένα σάντουιτς. Δεν είναι ότι δεν σκεφτόμαστε την κοινωνία. Πρέπει να απευθυνθούν στις κυβερνήσεις που παίρνουν τις αποφάσεις. Αν δεν πάρουμε εμείς το σάντουιτς θα το δώσουν στους ανέργους;», είπε ο κ. Κουτσοδήμας.

Ο κ. Κουτσοδήμας τόνισε επίσης ότι κατά την συνάντησή του προεδρείου του σωματείου με τον αρμόδιο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, εκείνος «έδωσε το πράσινο φως ότι δεν κάνω παρεμβάσεις σε μια συμφωνία μεταξύ του εργοδότη και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ».

«Αυτή είναι η μοναδική συλλογική σύμβαση που δεν έχει τίποτε αυξήσεις παρόλα αυτά όμως εμείς γνωρίζουμε για ποιους λόγους έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε κάποια δελτία ειδήσεων. Δεν περιμέναμε μια τέτοια πολεμική εναντίον της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά είναι τα ίδια πρόσωπα που προσπάθησαν και στο παρελθόν και να μας προσβάλουν και να μας ακυρώσουν και να μας απομονώσουν» παρατηρεί ο κύριος Κουτσοδήμας.

Στην παρατήρηση ότι αυτή η παροχή προκαλεί τους υπόλοιπους εργαζόμενους ως έμμεση αύξηση, σε μια εταιρία που γράφει ζημιές, ο κύριος Κουτσοδήμας απάντησε: «Υπάρχει και ο αντίλογος, όταν κόβουν τους μισθούς τους δίνουν στους άνεργους και στους φτωχούς; Βελτιώθηκε η θέση των άνεργων που κόπηκαν οι μισθοί 40%»;

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο μέσος μισθός στη ΔΕΗ είναι 1.300 ευρώ, τονίζοντας ότι ο μισθός των βουλευτών είναι μεγαλύτερος…

Για το θέμα ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη του στο Star τη Δευτέρα επιχείρησε να πάρει αποστάσεις, καθώς δήλωσε άγνοια, ενώ αρκέστηκε να δηλώσει ότι για την «αν ισχύει κάτι τέτοιο (σσ για την αύξηση) τότε θα υπάρχει πρόβλημα.