Γερμανία: Εγκρίθηκαν μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για επιχειρήσεις ύψους 3,2 δισ. ευρώ

Γερμανία: Εγκρίθηκαν μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για επιχειρήσεις ύψους 3,2 δισ. ευρώ
Photo: pixabay.com
"Αυτό είναι μόνο ένα πρώτο βήμα προς την οικονομική ανάκαμψη", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Η Άνω Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε νομοσχέδιο για την παροχή μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης για επιχειρήσεις, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, τερματίζοντας μήνες διαμάχης μεταξύ της κυβέρνησης συνασπισμού, των ομοσπονδιακών κρατιδίων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας ως πόλου έλξης επιχειρήσεων, μέσω της χαλάρωσης της φορολογίας και της μείωσης της γραφειοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Αυτό είναι μόνο ένα πρώτο βήμα προς την οικονομική ανάκαμψη”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, μετά την ψηφοφορία της Παρασκευής στο Βερολίνο.

Η έγκριση του νόμου από την Μπούντεσρατ, όπου εκπροσωπούνται τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, θα αποτελέσει μια ανάσα για την κυβέρνηση, αν και τα μέτρα για την τόνωση των επιχειρήσεων υπολείπονται του αρχικού στόχου των 7 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί και από την Κάτω Βουλή (Μπούντεσταγκ) τον Νοέμβριο. Πλέον, με τα δύο σώματα να έχουν εγκρίνει την τροποποιημένη έκδοση της, η νομοθεσία μπορεί να τεθεί σε ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: