«Η Γερμανία έσωσε τους Έλληνες μέσα από τα ερείπια»

«Η Γερμανία έσωσε τους Έλληνες μέσα από τα ερείπια»

Ο υπαρχηγός της Μέρκελ, Φόλκερ Κάουντερ, υποστηρίζει πως η Ελλάδα θέλει να στρέψει τη μία χώρα της Ευρωζώνης εναντίον της άλλης.

Με μία δήλωση που θα συζητηθεί, το νο2 της γερμανικής κυβέρνησης ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει να επιχειρεί να στρέψει τη μια χώρα της Ευρωζώνης κατά της άλλης.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, ο Φόλκερ Κάουντερ δήλωσε ότι η καγκελάριος Μέρκελ και η Γερμανία έχουν στο παρελθόν προσβληθεί από την Ελλάδα. «Η Γερμανία έσωσε τους Έλληνες μέσα από τα ερείπια», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση στο σύνολό της να σταματήσει αυτή την πρακτική και να μην προσπαθεί να στρέψει τη μια χώρα της Ευρωζώνης κατά της άλλης».

Επισήμανε επίσης ότι η πρόταση της γερμανικής πλευράς παραμένει, σημειώνοντας ότι απαιτείται να εισπραχθούν επιτέλους φόροι από τους πλούσιους, κάτι που όπως είπε ανέμενε να είναι το πρώτο πράγμα που θα έκανε «ένας αριστερός λαϊκιστής» και που κανείς δεν έχει κάνει μέχρι τώρα.

«Ήμασταν έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να στήσει έναν λειτουργικό φορολογικό μηχανισμό», κατέληξε.