Γερμανικά ΜΜΕ: H Μέρκελ σαν άγγελος προστατεύει τον Τσίπρα

Γερμανικά ΜΜΕ: H Μέρκελ σαν άγγελος προστατεύει τον Τσίπρα

Κοινές προσπάθειες Μέρκελ – Τσίπρα για το προσφυγικό περιγράφει ο γερμανικός τύπος.

Σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων με αφορμή τις προσπάθειες διαχείρισης των προβλημάτων που συνδέονται με το προσφυγικό ζήτημα διαπιστώνει ο γερμανικός τύπος.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου Tagessspiegel , «η προσφυγική κρίση οδηγεί σε μια προσέγγιση ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα» και διερωτάται: «Έχει αλλάξει η σχέση της Ελλάδας με τη Γερμανία;» Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι δεν απέχει πολύ η περίοδος κατά την οποία η γερμανίδα καγκελάριος απεικονιζόταν με ναζιστικά σύμβολα.

Όπως σχολιάζει, «τώρα είναι ο σωτήριος άγγελος που απλώνει προστατευτικά τα φτερά του πάνω από τους Έλληνες. Η Άγκελα Μέρκελ είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη εξασφάλιση για τον Αλέξη Τσίπρα». Ο γερμανός δημοσιογράφος παρατηρεί ότι «στη δύσκολη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες οι δυο τους κατέβαλαν κοινές προσπάθειες».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία παρατηρεί ότι ο Άλεξης Τσίπρας βρίσκεται «υπό πίεση» εξαιτίας τόσο του προσφυγικού όσο και της δεινής οικονομικής κατάστασης. Όπως σχολιάζει, «έτσι αυτό το διάστημα ειδικά η καγκελάριος Μέρκελ συγκαταλέγεται στους λιγοστούς συμμάχους του Τσίπρα. (…) Η προσφυγική κρίση μετέτρεψε τον αλλοτινό μαχητή οριστικά σε ικέτη».

Πηγή: deutsche welle