Ο Σόιμπλε δέχεται να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών

Ο Σόιμπλε δέχεται να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών
epa06206044 German Finance Minister Wolfgang Schaeuble arrives for an informal meeting of Eurogroup finance ministers, in Tallinn, Estonia, 15 September 2017. Finance Ministers of the Eurogroup countries met to discuss of how to increase economic resilience in the Economic and Monetary Union (EMU). EPA/Valda Kalnina

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Bundestag, επισήμανε ο Φόλκερ Κάουντερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η κεντροδεξιά συμμαχία CDU/CSU θα προτείνει τον Σόιμπλε ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος την 17η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο Κάουντερ.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε να είναι υποψήφιος για την θέση» τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.

Ο ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντνερ ανέφερε σε ένα tweet που έστειλε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του FDP θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Μπούντεσταγκ.

Τις ίδιες πληροφορίες για τη μετακίνηση του Σόιμπλε μετέδωσε η εφημερίδα Bild και στη συνέχεια ακολούθησαν ανάλογα δημοσιεύματα των σταθμών ARD και ZDF.

Σύμφωνα με την «Bild», η Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, ζήτησαν από τον βετεράνο υπουργό να αναλάβει την προεδρία του σώματος.

Διαβάστε ακόμη: Σόιμπλε υπό πίεση: Ποιοι θέλουν να αποχωρήσει