Γερμανική απάντηση στην προκλητική Bild

Γερμανική απάντηση στην προκλητική Bild

Η εφημερίδα Tageszeitung απαντάει με ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στη Bild.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία η ενέργεια της Bild να ζητήσει από τους αναγνώστες της να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Μάλιστα σήμερα η Bild επανέρχεται με νέα πρόκληση. Μετά τη χθεσινή της δράση, η λαϊκή εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες αναγνωστών που κρατούν το μεγάλο ‘ΟΧΙ’ του χθεσινού της φύλλου.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο σημειώνει σε εμφατικό τόνο ότι «οι αναγνώστες της Bild λένε ΟΧΙ!. Όχι άλλα δισ. ευρώ για την Ελλάδα».

Απαντώντας στην χθεσινή πρόκληση της Bild, η οποία καταδικάστηκε άμεσα από την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV), η αριστερή Tageszeitung κυκλοφόρησε σήμερα με ένα «ΝΑΙ!» στις εσωτερικές τις σελίδες, καλώντας τους αναγνώστες που συμφωνούν με τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα και θεωρούν, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «εμετική» την εκστρατεία της Bild, να φωτογραφηθούν με το «ΝΑΙ!», αποστέλλοντας στη συνέχεια τις «σέλφις» με τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Bild.

Διαβάστε ακόμη: 

«Όχι στην Bild» λένε οι Γερμανοί στο Twitter

Η γερμανική βουλή είπε «ναι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος