Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομίας: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ασυμφωνία των δανειστών

Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομίας: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ασυμφωνία των δανειστών
Delia Velculescu, the new International Monetary Fund (IMF) representative for Greece, gets into a car after a meeting at the Bank of Greece in Athens, Greece July 31, 2015. Top level contacts between Greek ministers and the heads of institutions discussing Greece's new bailout started on Friday. REUTERS/Yiannis Kourtoglou - RTX1MLKQ

Ο Σόιμπλε προφανώς πιστεύει ότι αν το ΔΝΤ παραμείνει, μπορούν να απαιτηθούν περισσότερα από την Αθήνα» εξηγεί ο Γερμανός οικονομολόγος

«Το βασικό πρόβλημα είναι η ασυμφωνία των δανειστών. Αυτό δυσκολεύει την Ελλάδα να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές της» εκτίμησε ο ‘Αντριου Βατ, ερευνητής του -προσκείμενου στα (ιδιαίτερα ισχυρά γερμανικά) συνδικάτα- Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΙΜΚ) του Ντίσελντορφ, στην εφημερίδα Νeues Deutschland.

«Ο Σόιμπλε προφανώς πιστεύει ότι αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμείνει, μπορούν να απαιτηθούν περισσότερα από την Αθήνα» εξηγεί ο Γερμανός οικονομολόγος την επιμονή του Βερολίνου για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Το ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να κλιμακωθεί λόγω του θέματος αυτoύ και ότι ο Σόιμπλε θα μπορούσε να προσπαθήσει να διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, όπως φάνηκε το καλοκαίρι του 2015, δεν το πιστεύουν, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. «Εάν το προσπαθούσε πραγματικά θα ήταν υπερβολικά επικίνδυνο» εκτιμά και ο Βατ, ο οποίος προσθέτει: «στο τέλος, θα γίνει ξανά ένας συμβιβασμός με τον οποίον όλες οι πλευρές θα βγουν ασπροπρόσωπες.

Δυστυχώς αυτός ο συμβιβασμός δεν θα βοηθήσει πιθανόν την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Η Ελλάδα χρειάζεται μια προοπτική για να μπορέσει επιτέλους να ανακάμψει και πάλι η οικονομία της».