Γεροβασίλη: «Στόχος μας το 2016 να είναι έτος ανάκαμψης της οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών»

Γεροβασίλη: «Στόχος μας το 2016 να είναι έτος ανάκαμψης της οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών»
Η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη (Δ) και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (Α) συνομιλούν στο υπουργικό συμβούλιο Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει το νομοθετικό έργο με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική.

«Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε στη δήλωση της ότι στη σημερινή συνεδρίαση του, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του πρωθυπουργού για 11 άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

«Επίσης, ενέκρινε την εισήγηση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με δέσμευση να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις», είπε και προσέθεσε ότι «ενέκρινε επίσης τις εναλλακτικές ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «αμέσως μετά τις γιορτές το νομοθετικό έργο θα ξεκινήσει με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική, του οποίου η συζήτηση μετατέθηκε τις προηγούμενες μέρες».

Σημείωσε ακόμη ότι «επισπεύδεται η κατάθεση νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων», για να υπογραμμίσει ότι «έπειτα από την παραλαβή της καινούριας λίστας από τον κ. Φαλτσιανί και την κατάθεση της στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές -ηθικά, πολιτικά και υλικά- για να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους».

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ανέφερε ότι «διαφαίνεται θετική στάση της ΝΔ και της αντιπολίτευσης για τη νόμιμη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», για να συμπληρώσει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος».