Για αυτόν τον λόγο αποφάσισε η Μέρκελ να «ξηλώσει» τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών

Για αυτόν τον λόγο αποφάσισε η Μέρκελ να «ξηλώσει» τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
epa07025887 German Chancellor Angela Merkel speaks at a joint press conference with Austrian Chancellor Sebastian Kurz (not seen) following a meeting at the chancellery in Berlin, Germany, 16 September 2018. The two leaders were discussing bilateral issues. EPA/OMER MESSINGER

Μια διάψευση που έφερε κυβερνητική κρίση φέρεται να είναι η αιτία της επερχόμενης απόλυσης.

 

Την απομάκρυνση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν έχει αποφασίσει η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Die Welt».

Ο κ. Μάασεν, ο οποίος διέψευσε την ίδια την Καγκελάριο όταν δήλωσε ότι στο Κέμνιτς της Σαξονίας δεν υπήρξε κανένα «ανθρωποκυνηγητό» ακροδεξιών ομάδων εναντίον μεταναστών, προκάλεσε σοβαρή κυβερνητική κρίση, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ εξέφρασε την στήριξή του στο πρόσωπό του, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ζήτησε την απομάκρυνσή του. Το ζήτημα τέθηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού την περασμένη Πέμπτη, η οποία ωστόσο διεκόπη χωρίς να ληφθούν αποφάσεις, προκειμένου να συνεχιστεί αύριο.

Από την κυβέρνηση πάντως δεν έχει γίνει για την ώρα οποιαδήποτε τοποθέτηση σχετικά με το δημοσίευμα.