Για αυτούς τους λόγους η Ινδία στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη για την πρόγνωση του καιρού

Για αυτούς τους λόγους η Ινδία στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη για την πρόγνωση του καιρού
RAWALPINDI, PAKISTAN - AUGUST 14: A view of a flooded street after a heavy rain on the eve of Pakistan's Independence Day in Rawalpindi, Pakistan on August 14, 2023. Heavy rains caused flood in low-lying areas in the city that damage to property. Muhammad Reza / Anadolu Agency (Photo by Muhammad Reza / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει αυξήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν σκοτώσει σχεδόν 3.000 ανθρώπους φέτος.

Η Ινδία δοκιμάζει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τη δημιουργία κλιματικών μοντέλων με σκοπό τη βελτίωση της πρόγνωσης του καιρού, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες πολλαπλασιάζονται στην αχανή χώρα, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος για τον καιρό.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει αυξήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ανεξάρτητου Κέντρου Επιστήμης και Περιβάλλοντος, έχουν σκοτώσει σχεδόν 3.000 ανθρώπους φέτος.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την ταχύτητα, και η οποία, σύμφωνα με το βρετανικό Met Office, θα μπορούσε να φέρει «επανάσταση» στην πρόγνωση του καιρού, με ένα πρόσφατο μοντέλο που χρηματοδοτήθηκε από την Google να διαπιστώνεται ότι ξεπέρασε τις συμβατικές μεθόδους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ακριβής πρόγνωση του καιρού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην Ινδία, μια χώρα 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους είναι φτωχοί, και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ρυζιού, σιταριού και ζάχαρης στον κόσμο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας (IMD) παρέχει προβλέψεις με βάση μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν υπερυπολογιστές. Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης με ένα διευρυμένο δίκτυο παρατήρησης θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία δεδομένων πρόβλεψης υψηλότερης ποιότητας με χαμηλότερο κόστος.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: