Για αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια έως και 10% προειδοποιεί η Ryanair – Οι λόγοι

Για αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια έως και 10% προειδοποιεί η Ryanair – Οι λόγοι
epa06883127 A Ryanair aircraft landing at Dublin airport, Dublin, Ireland 12 July 2018. Reports state that Ryanair has cancelled 30 flights between Ireland and Britain on 12 July 2018 after the Irish Airline Pilots' Association voted to strike last week. EPA/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Φαρμάκι» τα εισιτήρια το καλοκαίρι.

Η Ryanair προειδοποιεί για αυξήσεις έως και 10% στα αεροπορικά εισιτήρια το καλοκαίρι, καθώς τα προβλήματα με τα αεροσκάφη της Boeing και της Airbus καθιστούν τις θέσεις δυσεύρετες.

Η αύξηση των ναύλων φέτος προστίθεται στις απότομες ανατιμήσεις που σημειώθηκαν μετά την πανδημία, καθώς η υψηλή ζήτηση ξεπέρασε τη διαθεσιμότητα των πτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον CEO της Ryanair, Michael O’Leary, η εταιρεία ίσως χρειαστεί να περικόψει τα καλοκαιρινά δρομολόγιά της λόγω της καθυστέρησης στην παράδοση αεροσκαφών από τη Boeing.

«Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα για το 2024 βγήκε στην αγορά με το σκεπτικό ότι θα παίρναμε 50 αεροσκάφη. Εάν πάρουμε μόνο 40 έως 45 μέχρι το τέλος Μαρτίου, ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε κάποιες περικοπές δρομολογίων, κυρίως σε δρομολόγια με υψηλές καθημερινές συχνότητες», είπε ο O’Leary,

Πρόβλημα αποτελούν επίσης οι ποιοτικοί έλεγχοι στην Boeing, με τα ζητήματα των κινητήρων Pratt & Whitney στα Airbus A320 να συμβάλλουν στην αύξηση των τιμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: