Για καλοκαίρι πάει η ένταξη της Ελλάδας στο QE

Για καλοκαίρι πάει η ένταξη της Ελλάδας στο QE
European Central Bank president Mario Draghi addresses a news conference after a monetary policy meeting at the ECB headquarters in Frankfurt, Germany, July 16, 2015. The European Central Bank was set to keep emergency funding to Greek banks steady on Thursday, delaying an increase that would have allowed banks to partially reopen as it waits for European leaders to finalise a financial backstop. REUTERS/Kai Pfaffenbach - RTX1KJ7P

Πότε βλέπουν οι αναλυτές την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το προσεχές καλοκαίρι «βλέπει» η JP Morgan, χαιρετίζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup της Παρασκευής. Το βασικό σενάριο της JP Morgan προβλέπει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων και την υπογραφή της τεχνικής συμφωνίας εντός λίγων εβδομάδων.

Ακολούθως τα μέτρα της αξιολόγησης θα εγκριθούν από την ελληνική Βουλή, με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέλιξη η οποία θα απελευθερώσει τις μελλοντικές εκταμιεύσεις και θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους.

Σ’ αυτό το σενάριο, προσθέτει η JP Morgan, τα ελληνικά ομόλογα θα καταστούν επιλέξιμα από την ΕΚΤ το καλοκαίρι. Ως αποτέλεσμα, καταλήγει, η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων θα περιοριστεί στο 5,5% – 6%.

«Η απόφαση της ευρωομάδας φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει τα εμπόδια και παραπέμπει σε μία επιταχυνόμενη θετική λύση του αδιεξόδου» αναφέρει μεταξύ άλλων, η επενδυτική τράπεζα.