Για lockdown μέχρι το καλοκαίρι ετοιμάζεται η Βρετανία- Αλλαγή στάσης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με γρήγορο ρυθμό, έτσι ώστε να φτάσουν στα 5 εκατ. άτομα, ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείει να παραταθεί το «λουκέτο», που φαινόταν ότι θα έληγε τον Μάρτιο. Ενισχύονται τα μέτρα.

Μακράς διαρκείας φαίνεται ότι θα είναι το τρίτο lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξετάσει χαλάρωση των περιορισμών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δεν επανέλαβαν προηγούμενες διαβεβαιώσεις για επιστροφή σε κανονικότητα μέχρι τον Απρίλιο, αν και το μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζει να επεκτείνεται έτσι ώστε να φτάσει στα 5 εκατομμύρια άτομα.

Αντ’  αυτού, ενίσχυσαν τα μέτρα, εν μέσω ανησυχιών ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να παραβιάζουν τους κανόνες, καθιστώντας πιο δύσκολο τον έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου.

Πλέον, όσοι παρευρίσκονται σε πάρτι θα πληρώνουν πρόστιμα ύψους 800 λιρών (1.097 δολαρίων), όπως ενημέρωσε η υπουργός Εσωτερικών. Ερωτηθείσα εάν ο κόσμος πρέπει να κάνει κράτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές, είπε ότι η συμβουλή τώρα είναι μένουμε στο σπίτι.

Νωρίτερα, ο Τζόνσον ρωτήθηκε αν το lockdown ίσως χρειαστεί να φτάσει μέχρι το καλοκαίρι και δεν το απέκλεισε, προειδοποιώντας ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πολύ πιο μεταδοτικό.

Τα σχόλιά τους δείχνουν πιο δύσκολη προοπτική από ό,τι πριν από λίγες ημέρες, όταν υπουργοί έλεγαν ότι ελπίζουν να ξεκινήσουν το άνοιγμα της οικονομίας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.