Για ποια εφαρμογή η Cisco έδωσε 4 δισ. δολάρια

Για ποια εφαρμογή η Cisco έδωσε 4 δισ. δολάρια

Η εταιρεία ανακοίνωσε πώς εξαγοράζει την AppDynamics, μια APM εφαρμογή.

Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκτησε την AppDynamics, μια εφαρμογή διαχείρισης της εταιρικής απόδοσης (APM) , η οποία ήταν έτοιμη να ανακοινώσει την ένταξη της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η εξαγορά κόστισε στη Cisco 4 δισ. δολάρια και οδήγησε σε άνοδο τη τιμή των μετοχών της AppDynamics από τα 12 στα 14 δολάρια, μια μέρα μόλις πριν μπει στο Χρηματιστήριο. Από την είσοδο της στον Nadaq η εταιρεία προσδοκούσε να συγκεντρώσει περίπου 156 εκατ. δολάρια.

«Η απόκτηση της συγκεκριμένης εφαρμογής βοηθάει στη στρατηγική στροφή της Cisco σε λύσεις λογισμικού που μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα μιας εταιρείας» ανέφερε σχετικά ο Rob Salvagno, επικεφαλής του τμήματος corporate development της εταιρείας.
Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη κίνηση της Cisco σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς η εταιρεία είχε αγοράσει για 1,4 δισ. δολάρια της Jasper που εξειδικεύεται στο Internet of Things.

Η AppDynamics διαχειρίζεται και αναπτύσσει λογισμικό και εφαρμογές, και κάποιοι από τους 2000 πελάτες τους, είναι η NASDAQ Inc, η Nike, αλλά και η ίδια η Cisco.

Η εξαγορά έγινε μία μέρα πριν η AppDynamicsInc ανακοινώσει ότι μπαίνει σε διαδικασία IPO (διαδικασία διάθεσης των μετοχών στο κοινό για πρώτη φορά) κάτι που σύμφωνα με τη Cisco αποτέλεσε «παράθυρο ευκαιρίας».

Η πρόταση εξαγοράς ήταν διπλάσια από την εκτιμώμενη αξία της εταιρίας, με βάση την προβλεπόμενη τιμή εκκίνησης της μετοχής, κλείνοντας έτσι τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

«Η προσφορά της Cisco ήταν συναρπαστική» δήλωσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της AppDynamicsInc.