Για πρώτη φορά εκτίθεται σε μουσείο ο αυτοκαταστρεφόμενος πίνακας του Banksy

Για πρώτη φορά εκτίθεται σε μουσείο ο αυτοκαταστρεφόμενος πίνακας του Banksy
epa07212249 A woman looks at the artwork 'Girl With A Balloon', by British artist Banksy, as she visits the 'unautorized' exhibition 'Banksy, genious or vandal?' during its opening in Madrid, Spain, 06 December 2018. The exhibition, running from 06 December to 10 March, features, for first time in Spain, some 70 artworks by the street artist. EPA/PAOLO AGUILAR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πίνακας «Love is in the bin» θα εκτίθεται έως την 3η Μαρτίου σε μουσείο στη Γερμανία.

Ο πίνακας του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, τμήμα του οποίου αυτοκαταστράφηκε κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας τον Οκτώβριο, θα εκτεθεί για έναν μήνα στη Γερμανία, από την 5η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το μουσείο Frieder Burda του Μπάντεν-Μπάντεν.

Το έργο, τμήμα του οποίου είχε σκιστεί σε λεπτές λωρίδες, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, έπειτα από αυτό το περιστατικό στο Sotheby’s, σημειώνει το μουσείο σε ένα δελτίου τύπου, που εξέδωσε σήμερα.

Ο πίνακας «Love is in the bin» («Η αγάπη είναι στο καλάθι των αχρήστων») θα εκτίθεται έως την 3η Μαρτίου.

«Αναμένουμε ότι το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο ιδίως μεταξύ των νέων και των θαυμαστών του Banksy» υπογράμμισε ο Χένινγκ Στσάπερ, ο διευθυντής του μουσείου, για τον οποίο το έργο αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος του «συνεχούς εκδημοκρατισμού της τέχνης».