Για πρώτη φορά στην ιστορία: H αξία των αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών ξεπερνά όλη την ευρωπαϊκή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανέρχεται στα 9,1 τρισ. δολάρια.

Η κυριαρχία των μεγάλων αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει τον τομέα να ξεπεράσει ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς είναι πλέον πιο πολύτιμος από ολόκληρη την ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με την Bank of America Global Research.

Oπως μεταδίδει το CNBC, είναι η πρώτη φορά που η χρηματιστηριακή αξία των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, η οποία βρίσκεται στα 9,1 τρισ. δολάρια, ξεπερνά ολόκληρη την ευρωπαϊκή, που συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, ανέρχεται σήμερα στα 8,9 τρισ. δολάρια.

Για λόγους αναφοράς, η Bank of America δήλωσε ότι το 2007, η κεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών εταιρειών είχε τετραπλάσιο μέγεθος από τις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές.

Η άνοδος της Amazon μπορεί να είναι η πιο εκπληκτική. Η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχη δύναμη στο ηλεκτρονικό εμπόριο από τη δεκαετία του 1990, αλλά η έκρηξη της βιομηχανίας cloud computing βοήθησε την άνοδο των μετοχών της την τελευταία δεκαετία. Η τιμή της μετοχής της ήταν περίπου 20 φορές υψηλότερη την Πέμπτη από ό,τι τον Αύγουστο του 2010.