Γυαλιά ηλίου «Maragu» φτιαγμένα από ξύλο

Γυαλιά ηλίου «Maragu» φτιαγμένα από ξύλο

Ο Θωμάς Κατάκης, μιλάει στο Fortune για το προϊόν που ελπίζουν ότι θα «σπάσει» τα ταμεία στο Λονδίνο και όχι μόνο.

 

Η εταιρεία Maragu, που έχει συμπληρώσει μόλις 2 μήνες ζωής μέσω e-shop, ενώνει δύο γενιές μαραγκών που ασχολούνται με την παραγωγή, τον Γιώργο και τον Βασίλη Κατάκη. Όμως για την άρτια ολοκλήρωση των προϊόντων υπάρχει μία σχεδιαστική ομάδα που περιλαμβάνει τον σχεδιαστή Γιώργο Δρακίδη, τους digital designers byMaK, τον οπτικό Φίλιππο Ραχάλ κι άλλα στελέχη.

«Δεν ακολουθούμε κανόνες. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα πρέπει. Ζούμε ανατρεπτικά και με το δικό μας στιλ! Για εμένα, όπως και για όλους μας, αυτό είναι ελευθερία. Nα μπορώ να δημιουργώ με τα χέρια μου, ασυνήθιστα και εφευρετικά!»

Ο Θωμάς Κατάκης περιγράφει στο Fortune το όλο εγχείρημα και αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το Maragu είναι μία περιοχή αλλά η περιοχή αυτή είναι η αφηρημένη εκδοχή της Ελλάδας ως σύνολο. Έναν τόπο δηλαδή που οι ξένοι θεωρούν εξωτικό και που αναφέρονται με θαυμασμό αναφορικά με την αισθητική, το μεράκι και την καλώς εννοούμενη “τρέλα” που διαθέτουμε».

Οι βλέψεις της εταιρίας, όπως σημειώνει ο Co Founder Θωμάς Κατάκης, είναι κυρίως εξαγωγικές λόγω της σημερινής οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα και τονίζει πως «…χρειαζόμασταν ένα εύηχο brand name που όμως να παραμένει αληθινό στις αξίες μας». Έτσι προέκυψε το Maragu που στα ελληνικά παραπέμπει έξυπνα στην τέχνη του μαραγκού.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η εταιρία δεν έχει αυστηρά κοινωνικοοικονομικά και ηλικιακά κριτήρια. Τα γυαλιά είναι κατάλληλα γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν ένα fashion statement. Οι αγορές που ενδιαφέρουν την  Maragu είναι αυτές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης. Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με αλυσίδες οπτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βιέννη, Γενεύη). «Το εξωτερικό και δη το Λονδίνο είναι το κύριο μέλημά μας» αναφέρει ο Θωμάς Κατάκης.

Μότο τους είναι «The sun always shines in Maragu!»

Απώτερος στόχος της Maragu είναι να εμπλουτίσει τη σειρά και με γυαλιά οράσεως καθώς επίσης,  το ξύλο να μην είναι το μοναδικό υλικό που θα χρησιμοποιούν αλλά να εισάγουν και άλλα, καινοτόμα υλικά σε μια νέα καμπάνια.

Με το δεδομένο πως η ιστορία στην τέχνη του μαραγκού πάει 50 χρόνια πίσω τους Co Founders, Θωμά και Γιώργο Κατάκη, ο πρώτος τονίζει στ Fortune πως «…νομίζω ότι δικαιούμαστε να λέμε ότι έχουμε τουλάχιστον την υπομονή για να τα καταφέρουμε. Το μακροπρόθεσμο όραμα είναι να δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο fashion brand».

Το site της εταιρίας Maragu αυτή τη στιγμή είναι μόνο στην αγγλική γλώσσα αλλά πολύ άμεσα θα μεταφραστεί και στην ελληνική http://maragu.co/eshop/