Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης ο φαρμακευτικός κολοσσός Sanofi

Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης ο φαρμακευτικός κολοσσός Sanofi
A logo is seen in front of the entrance at the headquarters French drugmaker Sanofi in Paris October 30, 2014. REUTERS/Christian Hartmann/File Photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τί απαντά η εταιρεία και πώς σκοπεύει να κινηθεί.

Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα κατά της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς.

Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο CNBC την Τρίτη ότι η Parquet National Financier, η γαλλική οικονομική εισαγγελία, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα τον Μάρτιο του 2023 για «διάδοση ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών και χειραγώγησης των τιμών», που σχετίζονται με προηγούμενες οικονομικές ανακοινώσεις της εταιρείας.

«Η Sanofi δεν γνωρίζει οποιαδήποτε προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τα οικονομικά της στοιχεία για το 2017 ή άλλο θέμα από τη Parquet National Financier. Επιμένουμε στην ακρίβεια των στοιχείων μας», ανέφερε η Sanofi σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ως εισηγμένη εταιρεία, οι οικονομικές πληροφορίες που δημοσιεύει η Sanofi είναι ακριβείς, ειλικρινείς και ελέγχονται δεόντως. Η Sanofi διατηρεί το δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίον οποιωνδήποτε ψευδών ή δυσφημιστικών ισχυρισμών».

Ο φαρμακευτικός κολοσσός στα τέλη του περασμένου μήνα «χαμήλωσε» τις προβλέψεις του για το 2024/5 και είδε την τιμή της μετοχής του να πέφτει απότομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: