Γιατί η Airbnb πρέπει να ενισχύσει την παρουσία της και εκτός Παρισιού

Γιατί η Airbnb πρέπει να ενισχύσει την παρουσία της και εκτός Παρισιού
French soldiers stand guard near the Eiffel Tower in Paris on March 30, 2013. The Eiffel Tower was evacuated in the evening on March 30 after an anonymous caller announced an attack, according to a police source. According to the police source, the perimeter of the monument was secured and about 1,400 people were evacuated shortly before 21h00. AFP PHOTO / THOMAS COEX (Photo credit should read THOMAS COEX/AFP/Getty Images)

Ποια τα σχέδια επέκτασης της υπηρεσίας μίσθωσης ακινήτων.

Η υπηρεσία ενοικίασης ακινήτων ανακοίνωσε ότι οι αφίξεις επισκεπτών στη μεγαλύτερη αγορά του Παρισιού αυξήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, παρά τη συνολική μείωση των ξένων επισκεπτών λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων και τώρα στοχεύει να επεκταθεί σε λιγότερο γνωστές περιοχές της Γαλλίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Airbnb κατέγραψε ετήσια άνοδο 20% στις αφίξεις επισκεπτών στη γαλλική πρωτεύουσα και 80% εκτός του Παρισιού, μεταξύ της 1ης Ιουνίου και 1ης Σεπτεμβρίου 2016.

Από την άλλη, οι ξενοδόχοι δέχθηκαν σημαντική μείωση στις κρατήσεις και σύμφωνα με έρευνα της KPMG, η οποία αναφέρει ότι οι αφίξεις τουριστών προς τη Γαλλία θα πέσουν κατά 4-5% τη φετινή χρονιά, αναμένεται να υποστούν απότομη πτώση των εσόδων, της τάξεως του 10% έως το τέλος του 2016.

Ο Emmanuel Marill, διευθυντής της εταιρείας για τη Γαλλία και το Βέλγιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters, ότι το Airbnb έχει πληγεί από την ύφεση του τουρισμού στη χώρα, δεδομένου ότι ανέμενε τουλάχιστον 20% περισσότερους επισκέπτες τη φετινή χρονιά.

Με 350.000 καταχωρήσεις, η Γαλλία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά Airbnb μετά τις ΗΠΑ, ενώ το Παρίσι είναι η πιο επισκέψιμη πόλη στον κόσμο, με 65.000 σπίτια, προς ενοικίαση.

Σχέδια επέκτασης

Ενώ το 70% των καταχωρήσεων της Airbnb ήταν στο Παρίσι το 2012, το 80% σήμερα βρίσκεται εκτός της γαλλικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί:

«Θα κατευθύνουμε την ανάπτυξη προς τα βουνά και τη θάλασσα. Πόλεις όπως η Μασσαλία, το Μπορντό και η Λυών θα παραμείνουν δημοφιλής προορισμοί, ωστόσο η ταχύτερη ανάπτυξη θα προέλθει από λιγότερο γνωστές και απομονωμένες περιοχές», προσέθεσε ο Marill.