Γιατί η Alphabet «παρατά» την πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood

Γιατί η Alphabet «παρατά» την πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood
Robinhood logo displayed on a phone screen is seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 29, 2021 (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Πότε η εταιρεία έχασε τη... γοητείας της.

H μητρική εταιρεία της Google, Alphabet δήλωσε τη Δευτέρα ότι απέσυρε τη συμμετοχή της από την πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood Markets.

Η αποκάλυψη έρχεται μήνες μετά τη μείωση του μεριδίου της Alphabet στην εταιρεία κατά σχεδόν 90%. Είχε περίπου 612.214 μετοχές της Robinhood μετά από αυτή την πώληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alphabet είχε επενδύσει στην Robinhood όταν η τελευταία ήταν μια μη εισηγμένη start up που είχε προκαλέσει τον ενθουσιασμό των λιανεμπόρων με τις συναλλαγές χωρίς προμήθεια και το εύχρηστο περιβάλλον εργασίας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς οι οικονομικές συνθήκες έγιναν θολές λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed πέρυσι, η εφαρμογή έχασε μέρος της γοητείας της, καθώς η πελατειακή της βάση παρέμεινε στο περιθώριο.

Στην έκθεση αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου της την περασμένη εβδομάδα, η Robinhood έχασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα έσοδα, που επιβαρύνθηκαν από την επιβράδυνση των συναλλαγών.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: