Γιατί η δέσμευση, η ανθεκτικότητα και η σύνδεση των εργαζομένων πέφτουν κατακόρυφα

Γιατί η δέσμευση, η ανθεκτικότητα και η σύνδεση των εργαζομένων πέφτουν κατακόρυφα
Side view shot of two female interior designers at their desk working with books and a laptop computer (Photo by Frédéric Cirou / AltoPress / PhotoAlto via AFP) Photo: AFP
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι αισθάνονται απογοητευμένοι και αποθαρρημένοι.

Αν αναζητάτε ισχυρό εργασιακό output και παραγωγικότητα σε ολόκληρη την εταιρεία – και ποιος δεν το αναζητάει αυτό; – θα χρειαστείτε εργαζομένους με κίνητρα. Και είναι απίθανο να το πετύχετε αυτό αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Το Employee Motivation & Commitment Index, μια μηνιαία έκθεση από το ADP Research Institute, εξετάζει τη δέσμευση, την ανθεκτικότητα και τη σύνδεση μεταξύ των εργαζομένων, και η κατάσταση μοιάζει πολύ άσχημη αυτό το καλοκαίρι. Οι βαθμολογίες σε όλους αυτούς τους τομείς έπεσαν στο χαμηλότερο σημείο τους από τον Ιούνιο του 2022, σημειώνοντας κορύφωση τον Δεκέμβριο του 2022. Τότε, οι ερευνητές της ADP χαρακτήριζαν εκείνη την εποχή ως ένα έτος «ισχυρής αύξησης των μισθών, ισχυρών προσλήψεων και αύξησης των εργασία εξ αποστάσεως».

Εάν είστε διευθυντής, αυτό θα πρέπει να σας ανησυχήσει επειδή οι εργαζόμενοι χωρίς κίνητρα μπορούν να υποσκάψουν άμεσα την απόδοση της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι των οποίων το σκορ κινήτρων και αφοσίωσης ήταν υψηλό επέδειξαν υψηλότερη απόδοση εργασίας και χαμηλότερη πρόθεση να παραιτηθούν, διαπίστωσε η ADP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ADP ταξινόμησε τους εργαζομένους με υψηλά κίνητρα και αφοσίωση σύμφωνα με το φύλο και την ηλικία, διαπίστωσε ότι οι άνδρες αναφέρουν ότι έχουν πολύ περισσότερα κίνητρα και δεσμεύσεις κατά τη διάρκεια των peak εργάσιμων ετών τους από τις γυναίκες.

Πιθανότατα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες –ειδικά μετά την πανδημία– έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα με υποχρεώσεις φροντίδας, γεγονός που έχει επηρεάσει αρκετά την ικανότητά τους να αναπτύσσονται στην εργασία, αν και η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό έχει ξεπεράσει στην πραγματικότητα τα επίπεδα του 2019. Αυτό υποδηλώνει ότι οι υβριδικές ρυθμίσεις εργασίας ενισχύουν τη γυναικεία συμμετοχή, αν όχι και τη δέσμευση.

Σε κάθε περίπτωση, η πανδημία -ιδιαίτερα η ταχεία, αποδιοργανωμένη μετατόπιση σε όλες τις ΗΠΑ προς την εξ’ αποστάσεως εργασία- έφερε στο φως μια κρίση του ανήκειν σε πολλούς υπαλλήλους, οι οποίοι εξακολουθούν να αναφέρουν ότι αισθάνονται απομονωμένοι από τη δουλειά τους και τους στενότερους συναδέλφους τους.

Για όποιον παρακολουθεί τις μάχες της επιστροφής στα γραφεία και την ένταση μεταξύ των εργαζομένων και των ηγετών τους, τα ευρήματα δεν πρέπει να εκπλήσσουν. Είτε είναι η έλλειψη διαφάνειας στις αμοιβές και οι προσαρμογές του κόστους ζωής, είτε απλώς η αργή προσαρμογή σε ένα νέο και συχνά μπερδεμένο σύνολο επαγγελματικών κανόνων, οι περισσότεροι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι αισθάνονται απογοητευμένοι και αποθαρρημένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

Πηγή: fortune.com