Γιατί η διαθήκη του Φιλίππου θα μείνει απόρρητη για τουλάχιστον 90 χρόνια

Γιατί η διαθήκη του Φιλίππου θα μείνει απόρρητη για τουλάχιστον 90 χρόνια
epa08474598 (FILE) Britain's Prince Philip, the Duke of Edinburgh waves as he is discharged from the King Edward VII hospital in central London, Britain, 09 June 2012 (reissued 09 June 2020). Prince Philip, Duke of Edinburgh will turn 99 on 10 June 2020. He has retired from official duties in 2017. EPA/KAREL PRINSLOO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο αρμόδιος δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, σερ Άντριου Μακ Φάρλεϊν, ανακοίνωσε ότι η διαθήκη του πρίγκιπα Φίλιππου θα παραμείνει σφραγισμένη για τουλάχιστον 90 έτη.

Η διαθήκη του Φιλίππου, του εκλιπόντος συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ θα σφραγισθεί και θα παραμείνει έτσι για διάστημα τουλάχιστον 90 ετών ώστε να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητα και η αξιοπρέπεια της μοναρχίας αποφάσισε δικαστήριο στο Λονδίνο.

Ο αρμόδιος δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, σερ Άντριου Μακ Φάρλεϊν, ανακοίνωσε ότι η διαθήκη του πρίγκιπα Φίλιππου θα παραμείνει σφραγισμένη για τουλάχιστον 90 έτη, ενώ ακόμα και μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού, η πρόσβαση σε αυτή θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, επικαλούμενος, μάλιστα, την συνταγματική θέση της μοναρχίας στην Βρετανία.

«Υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί η προστασία για αληθινά προσωπικές πλευρές της ζωής αυτής της μικρής ομάδας ατόμων, προκειμένου να προστατευθεί η αξιοπρέπεια της μοναρχίας και κοντινών μελών της οικογένειας», σημείωσε ο δικαστής, προσθέτοντας ότι η απόφαση ελήφθη για να διασφαλιστεί ότι δημοσιοποιούνται όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες, χωρίς να «υπονομευθεί η ιδιωτικότητα που παρέχεται σε επικοινωνίας από τη μοναρχία».