Γιατί η Macy’s βάζει λουκέτο σε 150 καταστήματα και ρίχνει το βάρος σε brands πολυτελείας

Γιατί η Macy’s βάζει λουκέτο σε 150 καταστήματα και ρίχνει το βάρος σε brands πολυτελείας
Photo: pixabay.com
Άγνωστο το πόσοι εργαζόμενοι θα επηρεαστούν.

Εκατόν πενήντα καταστήματα σχεδιάζει να κλείσει η αλυσίδα Macy’s Inc. δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο των ομώνυμων καταστημάτων της στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθειά να αποκρούσει τις προσφορές εξαγοράς από δύο ακτιβιστικές εταιρείες.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία δεν έδωσε εκτίμηση του αριθμού των εργαζομένων που θα επηρεαστούν από τα λουκέτα, τα οποία θα γίνουν σταδιακά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Πολλά από τα καταστήματα βρίσκονται κοντά σε άλλες τοποθεσίες της Macy’s, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει σε ορισμένους εργαζόμενους να μετακινηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Macy’s σχεδιάζει επίσης να προσθέσει 15 νέα καταστήματα Bloomingdale’s και 30 καταστήματα Bluemercury μέχρι το 2026 – στην προσπάθειά της να επιταχύνει την ανάπτυξη των πολυτελών εμπορικών σημάτων της.

Η ανακοίνωση, έρχεται στον απόηχο της προσφοράς εξαγοράς ύψους 5,8 δισ. δολαρίων από την Arkhouse Management Co. και την Brigade Capital Management τον Δεκέμβριο.

Η Macy’s απέρριψε την προσφορά, αλλά την περασμένη εβδομάδα η Arkhouse πρότεινε εννέα διευθυντές στο διοικητικό συμβούλιο της Macy’s, καθώς επιμένει στις προσπάθειές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: