Γιατί η Μέρκελ σκέφτεται τώρα διάγγελμα για την Ελλάδα

Γιατί η Μέρκελ σκέφτεται τώρα διάγγελμα για την Ελλάδα

Κατά ενός νέου ελληνικού προγράμματος 100 από τους 311 βουλευτές της.

Σε διάγγελμα για την Ελλάδα αναμένεται να προβεί η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η Γερμανίδα καγκελάριος επιθυμεί να κάμψει τις αντιδράσεις των 100 από τους 311 βουλευτές του κόμματός της.

Αναμένεται να ισχυριστεί πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή. Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρουν πως επιθυμία της Άνγκελα Μέρκελ είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ- απόφαση η οποία ενέχει πολιτικό ρίσκο, «ιδιαίτερα με την αγανάκτηση που επικρατεί στη Γερμανία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ύστερα από τέσσερις μήνες πολιτικών παιχνιδιών», αναφέρει το δημοσίευμα χαρακτηριστικά.

Υπολογίζεται πως μέχρι και 100 από τους 311 βουλευτές του κόμματος της καγκελαρίου μπορεί να ταχθούν ενάντια σε νέο πρόγραμμα στήριξης. «Παρόλα αυτά, η Άνγκελα Μέρκελ μέχρι τώρα έχει κερδίσει την υποστήριξη της Bundestag σε όλα τα προγράμματα από την κρίση χρέους του 2010 και μετά, πολλές φορές και με τη βοήθεια των κυβερνητικών της εταίρων ή και με ψήφους της αντιπολίτευσης των Πρασίνων», σχολιάζει το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη: 

Πιέσεις Μέρκελ στους διαφωνούντες για τρίτο ελληνικό πακέτο