Γιατί η Nvidia δίνει προτεραιότητα στην Ιαπωνία για επεξεργαστές AI

Γιατί η Nvidia δίνει προτεραιότητα στην Ιαπωνία για επεξεργαστές AI
epa06772187 Nvidia president and CEO Jensen Huang speaks during the Annual GPU Technology conference in Taipei, Taiwan, 30 May 2018. Huang discussed Advance computing, Artificial intelligence and new GPU units during the conference. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στην ανάπτυξη της τεχνολογίας AI.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Jensen Huang δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία του θα κάνει ό,τι μπορεί για να προμηθεύσει τους επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης της στην Ιαπωνία εν μέσω εξαιρετικά υψηλής ζήτησης στην αγορά.

Η Ιαπωνία σπεύδει να ανοικοδομήσει την άλλοτε παγκόσμια πρωτοπόρο υποδομή ημιαγωγών της και να καλύψει το χαμένο έδαφος στην ανάπτυξη της τεχνολογίας AI. Οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) που κατασκευάζονται από την αμερικανική Nvidia κυριαρχούν στην αγορά για την τεχνητή νοημοσύνη.

«Η ζήτηση είναι πολύ υψηλή, αλλά υποσχέθηκα στον πρωθυπουργό ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε προτεραιότητα στις απαιτήσεις της Ιαπωνίας για GPUs», δήλωσε ο Huang στους δημοσιογράφους στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού Fumio Kishida στο Τόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσκεψη του Huang πραγματοποιήθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την έγκριση από την Ιαπωνία ενός επιπλέον προϋπολογισμού που περιλάμβανε περίπου 2 τρισεκατομμύρια γιεν (13,60 δισεκατομμύρια δολάρια) που προορίζονταν για επενδύσεις σε τσιπ.

Ορισμένα από τα κεφάλαια αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της ταϊβανέζικης εταιρείας κατασκευής τσιπ TSMC και του εγχειρήματος χυτηρίου Rapidus, το οποίο στοχεύει στην κατασκευή τσιπ αιχμής στο βόρειο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

«Χώρες όπως η Ιαπωνία συνειδητοποιούν ότι πρέπει να αποκτήσετε τα δικά σας δεδομένα, να κατασκευάσετε τα δικά σας εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης και να παράγετε τη δική σας τεχνητή νοημοσύνη», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: