Γιατί η P&G επέλεξε την Ελλάδα, μεταξύ 9 χωρών, ως έδρα του Ευρωπαϊκού της Hub

Γιατί η P&G επέλεξε την Ελλάδα, μεταξύ 9 χωρών, ως έδρα του Ευρωπαϊκού της Hub
Photo:
Η P&G εγκαινιάζει μια νέα εποχή στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics με έδρα την Ελλάδα.

Κάθε ημέρα 3 εκατομμύρια Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν κάποιο από τα προϊόντα που διαθέτει η P&G στη χώρα μας. Μπορεί σε απόλυτα μεγέθη ο αριθμός να είναι «μικρός», σε σχέση με τα 5 δισεκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως που αγοράζουν προϊόντα της P&G, ωστόσο είναι σημαντικός ως ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Αυτός είναι ένας, όχι όμως και ο μοναδικός λόγος, για τον οποίο η πολυεθνική P&G, ευρέως γνωστή μέσω των brands Ariel, Crest, Always, κ.ά., αποφάσισε να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics, μέσω της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Hub, Center of Excellence, όπως το ονομάζει, με έδρα την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που «βάρυνε» στην απόφαση του πολυεθνικού ομίλου είναι η γεωγραφική θέση της χώρας στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του προσωπικού. Κομβικό ρόλο διαδραμάτισε και το κέντρο logistics της P&G στον Ασπρόπυργο, που εμφανίζει εξαιρετικές επιδόσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρουν πηγές της P&G Ελλάς που μίλησαν στο Fortune Greece.

Ίσως όμως η πιο σημαντική είδηση, μέσα στην είδηση, είναι ότι η Ελλάδα και η ελληνική ομάδα της P&G Ελλάς, κατάφεραν να βγουν νικητές στην κούρσα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Hub για την εφοδιαστική αλυσίδα συναγωνιζόμενοι 8 ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες που το διεκδικούσαν.

Τι είναι όμως αυτό το νέο hub και τι προσδοκά να πετύχει η P&G μέσω αυτού; Το νέο hub, που θα στελεχωθεί από μια νέα ομάδα 50 ανθρώπων σε βάθος 1-2 ετών, θα υποστηρίζει τις δραστηριότητες της P&G στην Ελλάδα και στα 40 διανεμητικά κέντρα του ομίλου στην Ευρώπη, σε ορισμένες από τις σημαντικές λειτουργίες τους, αναφέρουν στο Fortune Greece οι ίδιες πηγές.

Ποιες είναι αυτές οι λειτουργίες; Όσες σχετίζονται με τα αποθέματα, την ανάλυση επιπέδου εξυπηρέτησης, τις ποιοτικές διαδικασίες κ.α.. Στόχος, το νέο σχήμα να μπορέσει να αναπτύξει καινοτομίες και να εξάγει γνώση απαραίτητη για τη δημιουργία οικονομίας κλίμακος, μέσω του καλύτερου συντονισμού και της απρόσκοπτης λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σε ότι αφορά το οικονομικό αποτύπωμα της P&G Ελλάς, στη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2022, η εταιρεία εμφάνισε καθαρές πωλήσεις 276 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 8,4%, τα καθαρά της κέρδη υπερτετραπλασιάστηκαν ξεπερνώντας τα 14,169 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των δαπανών για προβολή και διαφήμιση διαμορφώθηκε στα 51,8 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: