Γιατί η προσελήνωση της Ινδίας είναι το σημάδι της ραγδαίας ανάπτυξης της οικονομίας της

Γιατί η προσελήνωση της Ινδίας είναι το σημάδι της ραγδαίας ανάπτυξης της οικονομίας της
epa10815663 Indian students and families gather as they watch the Birla Industrial and Technological Museum (BITM) live telecast of the Chandrayaan-3 Mission landing on the Moon, in Kolkata, India 23 August 2023. Chandrayaan-3 is the third and most recent Indian lunar exploration mission under the Chandrayaan program of the Indian Space Research Organization (ISRO) and India became only the fourth nation ever to accomplish such a mission when the craft landed near the Moon's south pole on 23 August. EPA/PIYAL ADHIKARY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο δισεκατομμυριούχος Ray Dalio λέει ότι η προσελήνωση της Ινδίας είναι άλλο ένα σημάδι της «ανόδου» της - και προβλέπει ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας της.

Ο δισεκατομμυριούχος Ray Dalio πιστεύει ότι η Ινδία είναι η επόμενη μεγάλη επενδυτική ευκαιρία. Η προσεδάφιση της χώρας στη Σελήνη αυτή την εβδομάδα ενίσχυσε την πεποίθησή του.

Την Τετάρτη, η Ινδία προσγείωσε με επιτυχία ένα διαστημόπλοιο στο νότιο πόλο της Σελήνης, που θεωρείται ότι είναι η πλουσιότερη περιοχή του φεγγαριού σε νερό. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Ρωσία είχε αποτύχει στην προσπάθειά της να γίνει η πρώτη χώρα που θα προσγειώσει εκεί ένα σκάφος.

Το ρόβερ της Ινδίας θα αναζητήσει τώρα νερό, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή οξυγόνου και καυσίμων για μελλοντικές αποστολές -ή να οδηγήσει σε μια αποικία στο φεγγάρι.

«Αυτή η επιτυχία ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi κατά τη διάρκεια διαδικτυακής μετάδοσης της διαστημικής επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η επιτυχημένη αποστολή της Ινδίας στη Σελήνη είναι ένα ακόμη από τα πολλά στοιχεία που δείχνουν την άνοδό της», έγραψε ο Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates, σε ανάρτησή του στο X.

Σημείωσε ότι η Ινδία βρίσκεται στην κορυφή του «δείκτη υγείας χωρών» που ο ίδιος έχει συντάξει, με εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης 7%.

Η Ινδία διαθέτει «το κατάλληλο μείγμα συστατικών που δείχνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και την κατάλληλη ηγεσία για να τις ενεργοποιήσει».

Τον Ιούνιο, ο Dalio περιέγραψε τον Modi ως «έναν άνθρωπο του οποίου έχει έρθει η στιγμή, όπως έχει έρθει η στιγμή και για την ίδια την Ινδία». Αυτός και η Ινδία βρίσκονται σε ανάλογη θέση με τον Deng Xiaoping και την Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 -δηλαδή, στα πρόθυρα των ταχύτερων ρυθμών ανάπτυξης και των μεγαλύτερων μετασχηματισμών στον κόσμο».

Με τις εντάσεις να υποβόσκουν μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, σημείωσε ο Dalio, ο Modi είναι «σε μοναδική θέση να επηρεάσει τη δομή της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων επηρεάζοντας τις σχέσεις των αδέσμευτων χωρών με αυτές τις δύο κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις. Πιστεύω ότι ο Modi έχει ό,τι χρειάζεται για να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στον κόσμο, σε μια εποχή που οι κίνδυνοι ενός επιβλαβούς αντίκτυπου είναι μεγαλύτεροι από οποιαδήποτε άλλη φορά στη ζωή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dalio είναι κάπως λιγότερο ενθουσιώδης για την Κίνα αυτές τις μέρες. Ενώ έχει επενδύσει δισεκατομμύρια σε κινεζικές εταιρείες, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είναι καιρός η Κίνα να σχεδιάσει μια μαζική αναδιάρθρωση του χρέους της. Δεν υπάρχει χώρα που γνωρίζω που να μην το έχει κάνει αυτό, συνήθως αρκετές φορές», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com