Γιατί ο Έλον Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τα iPhone στις εταιρείες του

Γιατί ο Έλον Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τα iPhone στις εταιρείες του
epaselect epa10955397 US tech entrepreneur Elon Musk, owner of Tesla, SpaceX and X, gestures as he attends a conversation event with British Prime Minister Rishi Sunak (unseen) in central London, Britain, 02 November 2023. The conversation will be streamed on X (formerly Twitter) and follows the two-day AI Safety Summit that was held at Bletchley Park. EPA/TOLGA AKMEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι... φοβάται ο δισεκατομμυριούχος;

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος και CEO των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ, απείλησε να απαγορεύσει τις συσκευές της Apple από τις εταιρείες του, εκφράζοντας τις ανησυχίες του μέσω αναρτήσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών των χρηστών από την Apple και την OpenAI.

«Αν η Apple ενσωματώσει την OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ στο X. «Αυτό αποτελεί απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Μασκ ήρθαν μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Apple για την πολυαναμενόμενη είσοδό της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, περιλαμβάνοντας το Siri και τη χρήση του δημοφιλούς chatbot ChatGPT της OpenAI. Η ανακοίνωση έγινε στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) στο Κουπερτίνο των ΗΠΑ. Η Apple ανέφερε ότι οι χρήστες θα πρέπει να δώσουν άδεια για να μοιραστούν τις ερωτήσεις τους με το ChatGPT και διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα και οι πληροφορίες τους δεν θα καταγράφονται.

Ωστόσο, ο Μασκ συνέχισε την κριτική του προς την Apple, δηλώνοντας ότι η εταιρεία δεν μπορεί να αναπτύξει τη δική της τεχνητή νοημοσύνη και ότι «δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει όταν παραδίδονται τα δεδομένα στην OpenAI».

«Είναι παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά ικανή να φτιάξει το δικό της AI, αλλά υποτίθεται ότι μπορεί να διασφαλίσει ότι η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας», έγραψε ο Μασκ μετά την εκδήλωση. Επανέλαβε ότι οι συσκευές της Apple θα απαγορευθούν αν η εταιρεία «ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την παρουσίαση της Apple, ανακοινώθηκε ότι η «ενσωμάτωση του ChatGPT» θα προστεθεί στα λειτουργικά της συστήματα για το iPhone, το iPad και τους υπολογιστές Mac αργότερα μέσα στο έτος. Η Apple διαβεβαίωσε ότι τα δεδομένα των χρηστών δεν θα παρακολουθούνται και ότι θα υπάρχουν πρόσθετες προφυλάξεις ασφαλείας.

«Οι προστασίες απορρήτου είναι ενσωματωμένες κατά την πρόσβαση στο ChatGPT μέσω του Siri», ανέφερε η Apple. «Οι αιτήσεις δεν αποθηκεύονται από την OpenAI και οι διευθύνσεις IP των χρηστών αποκρύπτονται».

Υπενθυμίζεται ότι ο Musk συγκέντρωσε 6 δισ. δολάρια σε έναν πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης για τον επίδοξο ανταγωνιστή της OpenAI, την xAI, της οποίας το πρώτο προϊόν, το Grok, προορίζεται να χρησιμεύσει ως απάντηση στο ChatGPT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: