Τεχνητή νοημοσύνη: Η Apple «συμμαχεί» με το ChatGPT – Τι αλλάζει στη Siri

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Apple «συμμαχεί» με το ChatGPT – Τι αλλάζει στη Siri
Few customers are shopping at an Apple store in Nanjing, Jiangsu Province, China, on March 27, 2024. According to data from the China Academy of Information and Communications Technology (CAICT), Apple shipped approximately 5.5 million iPhones in the Chinese domestic market in January 2024, which is a 39% decrease year-on-year. Around 2.4 million units were shipped in February, marking a 33% decline from the previous year. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Apple συνεργάζεται με την OpenAI για να ενισχύσει τον φωνητικό βοηθό Siri και τα λειτουργικά της συστήματα.

Η Apple προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, στον οποίο είχε μείνει πίσω, ενισχύοντας τον φωνητικό βοηθό Siri και τα λειτουργικά της συστήματα με το ChatGPT της OpenAI.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στο Siri και παρουσίασε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά στην ετήσια εκδήλωσή της για προγραμματιστές. Αυτές οι αλλαγές αποτελούν μέρος ενός νέου εξατομικευμένου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται «Apple Intelligence», το οποίο στοχεύει να διευκολύνει τους χρήστες στην πλοήγηση στις συσκευές της Apple.

Τα ενημερωμένα λειτουργικά συστήματα του iPhone και του Mac θα επιτρέπουν την πρόσβαση στο ChatGPT μέσω συνεργασίας με την OpenAI. Το ChatGPT θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση άλλων εργαλείων, όπως η δημιουργία κειμένων και περιεχομένου. Η δοκιμαστική έκδοση αυτών των χαρακτηριστικών θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις της Apple δεν έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από όλους. Ο Elon Musk, CEO της Tesla και του X, εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων, απειλώντας να απαγορεύσει τα iPhones από τις εταιρείες του. «Η Apple δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει όταν παραδίδει τα δεδομένα σας στην OpenAI», έγραψε στο X. «Σας πουλάνε στον επόμενο».

Η Apple αντιμετωπίζει πίεση να εισαγάγει νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της, καθώς οι ανταγωνιστές της σημειώνουν σημαντική πρόοδο στον τομέα. Η Microsoft ξεπέρασε την Apple για να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο τον Ιανουάριο, ενώ στις αρχές Ιουνίου την ξεπέρασε και η Nvidia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: