Γιατί ο Ζούκερμπεργκ ονόμασε την κόρη του «Μαξ»

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ ονόμασε την κόρη του «Μαξ»

Το όνομα του μωρού προέρχεται από μέλη της οικογένειας του ιδρυτή και Ceo του Facebook.

Εκπρόσωπος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και της γυναίκας του Πρισίλα Τσαν επιβεβαίωσε ότι το όνομα του νέου μέλους της οικογένειάς τους θα είναι Μαξ, ωστόσο δεν επεκτάθηκε στο θέμα αυτό περαιτέρω.

Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook έχει δυο προ-παππούδες, τους Μαξ Ζούκερμπεργκ και Μάρκους «Μαξ» Χόλαντερ. Ο Μάξ Ζούκερμπεργκ γεννήθηκε το 1899 στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1892 οι γονείς του μετανάστευσαν από την Αυστρία στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Ο ίδιος και η σύζυγός του Μίνι είχαν τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο Τζακ, ο παππούς του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο Μαξ ήταν πωλητής σε φρουταγορά και πέθανε σε ηλικία 48 ετών, το 1948.

Ο δεύτερος προ-πάππους του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Μάρκους Χόλαντερ, γεννήθηκε το 1874 στην Ουγγαρία και μετανάστευσε στις ΗΠΑ προς τα τέλη του αιώνα. Με τη γυναίκα του Ρόουζ απέκτησαν μια μεγάλη οικογένεια σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα απογραφής. Ένα από τα μικρότερα παιδιά τους ήταν η Μίριαμ, γιαγιά του Μαρκ. To πότε ακριβώς απεβίωσε δεν είναι γνωστό, ωστόσο εκτιμάται ότι «έφυγε» από τη ζωή γύρω στο 1940.