Γιατί όλοι επέλεξαν συσκευές της Apple για δώρο αυτά τα Χριστούγεννα;

Γιατί όλοι επέλεξαν συσκευές της Apple για δώρο αυτά τα Χριστούγεννα;

Δείτε τις πωλήσεις τις εταιρείες αυτή την περίοδο.

Φέτος στις γιορτές δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αγόρασαν ένα phablet (συσκευή μεταξύ κινητού και τάμπλετ), σύμφωνα με έρευνα του Flurry. Συγκεκριμένα, το 27% των κινητών που αγοράσθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν phablet, ενώ το 2013 το ποσοστό άγγιξε μόνο το 4%.

Από την άλλη, της Apple το Phablet, που είναι το iPhone 6s Plus, είχε το 12% της αποδοχής του αγοραστικού κοινού, κατά την ίδια περίοδο.

Τα στοιχεία του τρέχοντος έτους προέρχονται από την πλατφόρμα Flurry analytics και έχουν βασιστεί σε 780.000 εφαρμογές από διάφορα είδη συσκευών. Το παρακάτω πλαίσιο παρουσιάζει τη δημοτικότητα της κάθε συσκευής:

Το Flurry αναφέρει ότι το 2015 είναι η τελευταία χρονιά ζωής των κινητών τηλεφώνων. Κι αυτό γιατί οι καταναλωτές δείχνουν την ιδιαίτερη προτίμησή τους στα phablets. Από την άλλη τα κινητά με οθόνη 3,5 ιντσών φαίνεται να έχουν χάσει πλήρως το ενδιαφέρον του κοινού.

Τα phablets της Apple πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά το Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο πιο δημοφιλή φαίνονται να είναι τα Αndroid phablets.

Για πρώτη φορά φέτος, τα phablets αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των Android συσκευών, εξαιτίας του Samsung Galaxy Note, που είναι αρκετά δημοφιλή στις αγορές της Ασίας. Μάλιστα, οι μετοχές της Samsung ανέβηκαν από 17,7% που ήταν το 2014 σε 19,8% που ήταν φέτος.

Και ενώ η Apple είναι και πάλι στην πρώτη θέση, με μερίδιο 49%, στην πραγματικότητα όμως αυτές έχουν μειωθεί κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Και η Nokia της Microsoft έχασε μερίδιο αγοράς τη φετινή χρονιά, πηγαίνοντας από το 5,8% στο 2%, ενώ η Sony έφυγε από το top5 των καλύτερων συσκευών.

Από την άλλη, η Xiaomi αντιπροσώπευσε το 1,5% των αγορών κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Την ημέρα των Χριστουγέννων έγιναν οι περισσότερες λήψεις εφαρμογών με 2,2 περισσότερες καταγεγραμμένες εγκαταστάσεις εφαρμογών (installs) από οποιαδήποτε μέση ημέρα του Δεκεμβρίου.