Γιατί πρέπει να αγνοείτε τον εργοδότη σας

Γιατί πρέπει να αγνοείτε τον εργοδότη σας

Ξεχάστε όσα ξέρατε για σεβασμό στους ανωτέρους. Δείτε τι μπορείτε να κερδίσετε αν δεν ενδιαφέρεστε για την παρουσία του.

«Σεβασμός στο αφεντικό», αυτό μας έχουν μάθει από παλιά. Πόσο μάλλον αν είστε νέος εργαζόμενος.

Περάσατε στην επόμενη φάση των συνεντεύξεων, πήρατε την πολυπόθητη δουλειά και το μόνο που θέλετε είναι να βγείτε στους διαδρόμους και να φωνάζετε πως εσάς επέλεξαν για τη θέση.

Αποδείξατε πως έχετε όλα όσα χρειάζεται για να κερδίσετε την εκτίμηση του recruiter και να σας δώσει αυτή την ευκαιρία. Τώρα πρέπει να δείξετε πως έχετε και την ικανότητα και πως οι προσδοκίες που δημιουργήσατε θα υλοποιηθούν. Με ποιον τρόπο;

Όχι πάντως, κάνοντας το αφεντικό σας να πιστέψει πως εσείς είστε αυτός που εργάζεται πιο σκληρά στην εταιρεία. Πως, όμως, ένας νέος εργαζόμενος μπορεί να πείσει πως έχει τόση δουλειά;

Τουναντίον, λοιπόν, για να τον εντυπωσιάσετε θα πρέπει να τον αγνοήσετε.

Η απάντηση στο γιατί, είναι απλή. Γιατί τώρα μπορείτε να το κάνετε. Εκμεταλλευτείτε τον «ελεύθερο» χρόνο σας, πριν τα απαιτητικά project κατακλύσουν όλο τον χρόνο σας. Κάντε πραγματική δουλειά και μην προσπαθείτε απλά να εντυπωσιάσετε με τις ικανότητες σας. Πρέπει πρώτα να γνωρίσετε τα άτομα για να τα κάνετε να σας εμπιστευτούν, να σας δίνουν δουλειές όχι γιατί είστε απλά διαθέσιμοι, αλλά γιατί είστε οι καλύτεροι. Γνωρίστε τους υπόλοιπους εργαζόμενους, γνωρίστε τους πελάτες με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία.

Κανονίστε προσωπικές συναντήσεις με τους υπεύθυνους κάθε τμήματος, κάνοντας τους ερωτήσεις που θα σας δώσουν σαφή εικόνα για την κουλτούρα της εταιρείας και του στόχους της.

Κάντε τις καλύτερες διασυνδέσεις, γνωρίστε τα άτομα που αξίζουν περισσότερο και κάντε τους όλους να ξέρετε πως είστε εσείς το άτομα στο οποίο πρέπει να βασιστούν. Αυτή είναι η πραγματική εκπαίδευση.