Γιατί πρέπει να αγοράσετε σήμερα ένα σπίτι στο Λονδίνο

Γιατί πρέπει να αγοράσετε σήμερα ένα σπίτι στο Λονδίνο

Αν τώρα σας φαίνεται ακριβή μια τέτοια κίνηση, δε θέλετε να δείτε που θα φτάσουν οι τιμές σε λίγα χρόνια.

Η είδηση πως το Λονδίνο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ακριβές πόλεις δεν αποτελεί έκπληξη, όμως η πρωτεύουσα της Αγγλίας είναι έτοιμη να γίνει δύο φορές πιο ακριβή.

Οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο αναμένονται να διπλασιαστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, όπως αναφέρει το Business Insider.

Κατά μέσο όρο, ένα σπίτι στην πόλη κοστίζει περισσότερο από 790.000 δολάρια, ενώ μέχρι το 2015 η τιμή αυτή θα εκτοξευτεί στα 1.4 εκατομμύρια δολάρια και πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με τις τιμές των ακινήτων στο υπόλοιπο του Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίες αναμένεται να είναι έως και 50 % υψηλότερες στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Εθνική Ένωση Κτηματομεσιτών και η Ένωση Πρακτόρων για την Εκμίσθωση και Ενοικίαση Ακινήτων εκτιμούν ότι η μέση τιμή ενός σπιτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σήμερα περίπου στις 417.000 δολάρια και προβλέπουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί περίπου στις 624.000 το 2025 και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το κόστος για την απόκτηση ενός σπιτιού στη χώρα θα αυξάνεται κατά 4,5 % κάθε χρόνο.

«Οι τιμές των σπιτιών θα κινηθούν μόνο προς μια κατεύθυνση, και, δυστυχώς, αυτή είναι η ανοδική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του NAEA Mark Hayward σε μια ερευνητική έκθεση για τη στέγασης. «Η συνεχής αύξηση των τιμών των κατοικιών, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών, τους αυστηρότερους περιορισμούς δανεισμού και την έλλειψη των οικονομικά προσιτών σπιτιών, θα κάνει την απόκτηση ενός σπιτιού όλο και δυσκολότερη για πολλούς Βρετανούς», συνέχισε.

Εξίσου δύσκολο θα είναι και για όσους νοικιάζουν σπίτια, να κάνουν αποταμίευση ώστε να αγοράσουν ένα σπίτι στο μέλλον εξαιτίας την αύξησης των τιμών και στα ενοίκια.