Γιατί συνελήφθη ο άνθρωπος που θα πλήρωνε το ελληνικό χρέος

Γιατί συνελήφθη ο άνθρωπος που θα πλήρωνε το ελληνικό χρέος

Ποιος είναι ο περιβόητος Αρτέμης Σώρρας που έδινε 600 δισεκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας.

Ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε στο ελληνική δημόσια σκηνή περίπου πριν τρία χρόνια. Ο αυτοαποκαλούμενος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη διατείνονταν πως έχει στην κατοχή του χρεόγραφα και λογαριασμούς ύψους 600 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία παραχωρεί προκειμένου να ξεπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση τα χρέη της προς τους διεθνείς πιστωτές της.

Έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών κατέδειξε πως οι τίτλοι και οι λογαριασμοί στους οποίους αναφερόταν ο κύριος Σώρρας ήταν προϊόντα απάτης. Παρόλα αυτά, ο ίδιος κατάφερε να δημιουργήσει στη Ρόδο, όπου και βρέθηκε για να προσελκύσει υποστηρικτές, ένα κίνημα με την ονομασία «Δήλωση αποδοχής – υποστήριξης της πρότασης του Αρτέμιου Σώρρα και του Οργανισμού E.N.D. (End National Debt) ύψους 600 δις Δολ. ΗΠΑ».

Μάλιστα, μέσω των φυλλαδίων που διανέμονταν στο νησί, ο Αρτέμης Σώρρας ενημέρωνε πως τα χρήματα είχαν ήδη κατατεθεί από τις 28/12/2010. Ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη τελικά την Δευτέρα μετά το τέλος ομιλίας του στη Ρόδο, ενώ τη σύλληψη ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του. Είχε προηγηθεί μήνυση εις βάρος του ιδίου και τριών μελών της οργάνωσής του για για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου.