Γίνε επιχειρηματίας στον διαγωνισμό του Global Management Challenge

Συνολικά πάνω από 1.165 φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο μεγάλο διαγωνισμό.

Ένας από τους μεγαλύτερους Διεθνείς Διαγωνισμούς Επιχειρηματικής Στρατηγικής, το Global Μanagement Challenge (GMC) ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα. Το GMC διεξάγεται με επιτυχία στην Ελλάδα εδώ και 9 χρόνια έχοντας κερδίσει το ενδιαφέρον των φοιτητών και την εμπιστοσύνη των πιο αξιόλογων ελληνικών Πανεπιστημίων, ενώ έχει διεθνή εμπειρία 35 ετών, σε 40 χώρες παγκοσμίως.

Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές και είναι ο μοναδικός που φέρει την διαπίστευση του European Foundation for Management Development (EFMD), ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα, ο διεθνής διαγωνισμός εξελίσσεται σε ένα διαδραστικό διαδικτυακό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου οι ομάδες φοιτητών αναλαμβάνουν το ρόλο του επιχειρηματία και του manager και καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αντίστοιχες προκλήσεις των ρόλων τους, ενώ παράλληλα εξασκούν τις γνώσεις τους και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση της δικής τους εικονικής επιχείρησης.

Η ομάδα «Go-getters» από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς που έχει ήδη ζήσει την εμπειρία του GMC δήλωσε σχετικά: «Ήταν τέλεια! Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε το μακρύ και απαιτητικό ταξίδι της καριέρας μας. Το GMC μας έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας, να νιώσουμε το πάθος ενός επιχειρηματία και να αναπτύξουμε ικανότητες στην εταιρική διοίκηση, εισάγοντάς μας στον κόσμο των επιχειρήσεων.»

Φέτος, ο διαγωνισμός διεξάγεται με τη χορηγία της Coca-Cola Hellas και της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της έμπρακτης δέσμευσής τους για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από προγράμματα που καλλιεργούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων, ενθαρρύνουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην επανεκκίνηση της χώρας μας.

Διαβάστε: Τα σχέδια της Coca Cola για την Ελλάδα

Επιπλέον, το GMC στηρίζει τους φοιτητές με ένα αποκλειστικό πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές συνολικής αξίας 35,000€ προσφορά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (International MBA), του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MBA TQM) και την εταιρία PricewaterhouseCoopers. Τέλος, η σύνδεση των φοιτητών με τον επιχειρηματικό κόσμο υποστηρίζεται μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα Μεντόρων, όπου με τη βοήθεια δυναμικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η PricewaterhouseCoopers, η Coca-Cola 3E, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Coca-Cola Hellas, η CIVITAS, η SONY Hellas και το δίκτυο της πρωτοβουλίας του World Economic Forum, Global Shapers Athens Hub, οι νέοι προετοιμάζονται για την επαγγελματική τους πρόοδο.

FT: Tα 100 καλύτερα προγράμματα EMBA στον κόσμο

Κορύφωση του διεθνή διαγωνισμού θα αποτελέσει ο Παγκόσμιος Τελικός στο Σότσι της Ρωσίας, στον οποίο θα συμμετάσχει η νικήτρια ελληνική ομάδα του GMC για να δοκιμάσει τις γνώσεις της, τις δυνάμεις της και τις επιχειρηματικές τις ικανότητες ανάμεσα σε όλες τις ομάδες των άλλων χωρών.