Γιώργος Καρλαύτης: Ποιος είναι ο Έλληνας που κατέκτησε (ξανά) το Super Bowl και έγραψε ιστορία

Γιώργος Καρλαύτης: Ποιος είναι ο Έλληνας που κατέκτησε (ξανά) το Super Bowl και έγραψε ιστορία
Photo: AFP
Ο 22χρονος Έλληνας defensive end έκανε το back to back.

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς επικράτησαν των Σαν Φρανσίσκο 49ερς με 25-22 στην παράταση και εξασφάλισαν τον δεύτερο διαδοχικό τους τίτλο τίτλο τους στο Super Bowl LVIII, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας.

Εξαιρετικό ματς, μεταξύ άλλων, έκανε ο… δικός μας Γιώργος Καρλαύτης με την άμυνα των Τσιφς, ο οποίος, παράλληλα, κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό Super Bowl της καριέρας του και το πανηγύρισε με την ελληνική σημαία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος είναι ο Γιώργος Καρλαύτης

Ο 22χρονος Έλληνας defensive end επιλέχθηκε στο Νο30 του Draft από την ομάδα του Κάνσας, γράφοντας ιστορία για τον ίδιο και τη χώρα μας, καθώς πριν από ένα χρόνο κατέκτησε το Super Bowl κόντρα στους Philadelphia Eagles.

Ο Καρλαύτης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 2001 στην Αθήνα κι από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Το American Football, βέβαια, προέκυψε μετά το 2014 όταν και μετακόμισε στις ΗΠΑ.

Ο Καρλαύτης έκανε στίβο, έπαιξε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά όλα έδειχναν ότι θα ξεχωρίσει στο πόλο, όπου αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας.

Μάλιστα, ήταν και μέλος των μικρών Εθνικών της χώρας μας.

Όλα άλλαξαν μετά τον θάνατο του πατέρα του, Μάθιου, από καρδιακή προσβολή που υπέστη σε επαγγελματικό ταξίδι στην Κω. Η μητέρα του Έιμι αποφάσισε να επιστρέψει μαζί με τον Γιώργο και τον αδερφό του, Γιάννη, στη γενέτειρα της, στο Λαφαγιέρ της Ιντιάνα. Εκεί, ξεκίνησε την ενασχόληση με το αμερικανικό ποδόσφαιρο, όπου είναι αμυντικός και πιο συγκεκριμένα ως defensive end.

Μάλιστα, τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλων προγραμμάτων του NCAA, αλλά ο ίδιος επέλεξε στο Purdue, το οποίο ήταν κοντά στο σπίτι του. Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε και στους 12 αγώνες με τους Boilermakers, έχοντας μέσο όρο 54 tackles και 7.5 sacks, αριθμοί ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.

Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, καθώς νόσησε από κορονοϊό, ενώ την τελευταία του σεζόν στο κολέγιο είχε 4.5 sacks.

(Πηγή φώτο: social media)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: