Super Bowl και διαφημίσεις: Οι πολιτικοί στην άκρη, για την εποχή της Τέιλορ Σούιφτ και του AI

Super Bowl και διαφημίσεις: Οι πολιτικοί στην άκρη, για την εποχή της Τέιλορ Σούιφτ και του AI
Photo: AFP
Η τιμή ενός διαφημιστικού σποτ 30 δευτερολέπτων κυμαίνεται περίπου στα 7 εκατομμύρια δολάρια, περίπου το ίδιο με πέρυσι.

Τις τάσεις που επικρατούν στη διαφημιστική αγορά των ΗΠΑ ενόψει του Super Bowl την ερχόμενη Κυριακή εξετάζει άρθρο του Reuters, κάνοντας λόγο για την μεγάλη απήχηση της Τέιλορ Σουίφτ και της τεχνητής νοημοσύνης στα brands.

Υπενθυμίζεται πως η τιμή ενός διαφημιστικού σποτ 30 δευτερολέπτων στο CBS πωλήθηκε για περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια περίπου το ίδιο με πέρυσι.

Η  Κιμ Γουίτλερ, καθηγήτρια στο Darden School of Business του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια και πρώην στέλεχος μάρκετινγκ της Procter & Gamble, δήλωσε στο Reuters πως τα brands που το παρελθόν έπαιρναν θέση σε θέματα όπως η διαφορετικότητα και η κλιματική αλλαγή, αναγνωρίζουν πλέον πως οτιδήποτε θεωρείται πολιτικό και προσπαθεί να απευθυνθεί σε όλες τους καταναλωτές μπορεί να αποδειχθεί «ύπουλο για να πλοηγηθείς» εντός του.

Η Budweiser το 2017 χρησιμοποίησε το Super Bowl για να απεικονίσει τον ιδρυτή της  να κάνει το ταξίδι από τη Γερμανία στην Αμερική το 1857, αντιμετωπίζοντας στην πορεία ξενοφοβία και διακρίσεις.

Φέτος, θα επαναφέρει τα εμβληματικά άλογα Clydesdale στη διαφήμισή της για το Super Bowl, ενώ συναφείς μάρκες όπως η Michelob Ultra θα έχουν μια ανάλαφρη διαφήμιση με τον σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι.

Για τις μάρκες που θέλουν να απευθυνθούν σε νεαρότερες ηλικίες κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των San Francisco 49ers και των Kansas City Chiefs, το ειδύλλιο μεταξύ της Τέιλορ Σουίφτ και του παίχτη των Chiefs, Τράβις Κελς, θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση, δήλωσε ο Τσαρλς Ρ. Τέιλορ, καθηγητής μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Βιλανόβα.

Παρά τις κάποιες γκρίνιες για την προσοχή που δόθηκε στη Σουίφτ κατά τη διάρκεια των αγώνων που παρακολούθησε αυτή τη σεζόν, η απήχηση της τραγουδίστριας έχει ωφελήσει το πρωτάθλημα και θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και για τις μάρκες που ξοδεύουν εκατομμύρια για μια διαφήμιση του Super Bowl, συμπλήρωσε ο Τέιλορ.

«Ήταν σίγουρα καλό για το NFL. Η Σουίφτ έχει αυξήσει κατακόρυφα την τηλεθέαση» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bud και τεχνητή νοημοσύνη

Μια τάση που αναδύεται στις διαφημίσεις και τα teaser βίντεο που κυκλοφορούν πριν από το παιχνίδι είναι οι διάσημοι ηθοποιοί.

Η Bud Light θα παρουσιάσει το Bud Light Genie, το οποίο εκπληρώνει τις ευχές μιας ομάδας φίλων που μετατρέπουν μια βραδιά παρακολούθησης ποδοσφαίρου σε μια γεμάτη περιπέτεια.

Με τη βοήθεια του τζίνι, οι φίλοι εμφανίζονται ως δια μαγείας στη συναυλία του ράπερ Post Malone, στη συνέχεια σε έναν αγώνα του Ultimate Fighting Championship με τον πρόεδρο του UFC Ντάνα Γουάιτ και γίνονται κολλητοί με τον Hall of Fame quarterback, Πέιτον Μάνινγκ.

Η επιστροφή της μάρκας μπύρας στο θορυβώδες χιούμορ έρχεται αφού υπέστη ένα επιζήμιο συντηρητικό μποϊκοτάζ επειδή παρουσίασε σε μια από τις διαφημίσεις της μια τρανσέξουαλ influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Γέρνουμε λίγο περισσότερο προς το χιούμορ φέτος», δήλωσε ο Τοντ Άλεν, ανώτερος αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Bud Light.

Από τη πλευρά της, η Google θα προωθήσει τις ικανότητές της στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), ένα καυτό θέμα στον κλάδο της τεχνολογίας.

Μια θολή σκηνή δείχνει ένα τεντωμένο χέρι να κρατάει ένα τηλέφωνο με την κάμερα ανοιχτή. Μια φωνή από υπολογιστή λέει «μετακινήστε το τηλέφωνό σας προς τα κάτω. Ένα πρόσωπο στο κάδρο. Κρατήστε το για φωτογραφία». Ο θεατής βλέπει στη συνέχεια ότι ένας τυφλός κατάφερε να βγάλει μια selfie χρησιμοποιώντας μια λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης στα τηλέφωνα Google Pixel που ονομάζεται Guided Frame.

Με την τεχνητή νοημοσύνη, ο άντρας με προβλήματα όρασης παρουσιάζεται να είναι σε θέση να καταγράψει τις ιδιαίτερες στιγμές της ζωής, όπως έδειξε ένα βίντεο που απεικονίζει τα παρασκήνια της δημιουργίας της διαφήμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρουσία των ΜΚΟ

Ενώ οι εταιρείες μπορεί να αποφεύγουν δυνητικά διχαστικά ζητήματα, τουλάχιστον δύο μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί έχουν ανακοινώσει διαφημίσεις για το Super Bowl.

Το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από τον ιδιοκτήτη των New England Patriots, Ρόμπερτ Κραφτ, θα προβάλει την πρώτη διαφήμιση του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Κλάρενς Μπ.Τζόουνς, ο οποίος βοήθησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ να συντάξει την περίφημη ομιλία του «I have a dream».

Η διαφήμιση έρχεται εν μέσω της αύξησης των αντισημιτικών περιστατικών κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Η οργάνωση People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) θα προβάλει μια έντονη διαφήμιση κατά του τυριού με τον ηθοποιό Έντι Φάλκο και μια αγελάδα σε κίνδυνο, καταλήγει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: