Γκάγκα: Να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα για να μειώσουμε τη διασπορά

Γκάγκα: Να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα για να μειώσουμε τη διασπορά
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμολογικής Εταιρείας Μίνα Γκάγκα μιλάει στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.), στην Αίγλη Ζαππείου με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας της Ε.Π.Ε., ως Θεσμικός Εταίρος, με το Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού και ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. κατάτην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού, στο υπουργείο Υγείας. Όπως επισήμανε, ειδικά στην Β. Ελλάδα οι ασθενείς πηγαίνουν στο γιατρό αργά.

Τις τελευταίες 10 μέρες έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση

Σταθεροποίηση παρουσιάζει η πανδημία αλλά σε υψηλό επίπεδο, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τα ενεργά κρούσματα είναι 54.000 και η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες, είπε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υψηλή θνητότητα παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σημαντικό όπλο είναι το testing που γίνεται. Η κ. Παπαευαγγέλου, ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες 10 μέρες έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση. Σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι κανένας δεν είναι άτρωτος απέναντι στον ιό, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τρίτη δόση που προστατεύει από σοβαρή νόσηση. Υπογράμμισε όμως ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ