«Γκάζια» τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις

«Γκάζια» τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις

Τι συζήτησαν οι επικεφαλής της με τον Γιάννη Στουρνάρα στη συνάντηση του υπουργείου Οικονομικών. 

Να «τρέξουν» οι ιδιωτικοποιήσεις πιο γρήγορα ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικας από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά την διάρκεια της νέας πρωινής συνάντησης τους. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η συζήτηση αφορούσε σε «θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις». Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι παραμένει ο (αναθεωρημένος επί τα χείρω) στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εφέτος.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές.  Ακόμη  τόνισε πως, προτεραιότητα τώρα της κυβέρνησης είναι να δοθεί λύση στα θέματα των προαπαιτούμενων, ενώ, όπως είπε, το θέμα των πλειστηριασμών θα εξεταστεί διεξοδικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο. Σε εκκρεμότητα είναι άλλωστε πολλά θέματα με κυριότερα την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ), τον ΦΠΑ στην εστίαση, τους πλειστηριασμούς ακινήτων, κ.ά.

Σημειώνεται ότι, κατά τη δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ενώ, χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, αφού, όπως είπε, η κυβέρνηση «καταγράψει περαιτέρω πρόοδο».

Διαβάστε ακόμη: Μισθολογικό κόστος και απολύσεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα