Γκέιτς: Εισερχόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας – Πότε θα τελειώσει η Όμικρον

Γκέιτς: Εισερχόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας – Πότε θα τελειώσει η Όμικρον
epa07152435 Bill Gates, co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation, attends a press conference in Tokyo, Japan, 09 November 2018. The Japan Sports Agency and the Bill and Melinda Gates Foundation announced a new partnership to utilize the momentum of the Olympic and Paralympic Games Tokyo 2020 to increase awareness of the Sustainable Development Goals (SDGs) with the launch of the 'Our Global Goals' campaign in 2019. EPA/FRANCK ROBICHON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μια σειρά από tweet του ο ιδρυτής της Microsoft Mπιλ Γκέιτς αναφέρεται στο πότε θα τελειώσει η πανδημία, αναθεωρώντας τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως είχε εκφράσει την άποψη ότι η πανδημία, σε μεγάλο βαθμό, θα ολοκληρωνόταν το 2022, ωστόσο, όπως φαίνεται, άλλαξε γνώμη…

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, ακριβώς όταν ο κόσμος ένιωθε ότι η ζωή θα μπορούσε σύντομα να επιστρέψει στην κανονικότητα, η αύξηση των κρουσμάτων τον περασμένο μήνα (η οποία οφείλεται εν μέρει στη νέα παραλλαγή ανησυχίας, την Όμικρον) σημαίνει ότι εισερχόμαστε «στη χειρότερη φάση της πανδημίας».

«Η Όμικρον θα μας πλήξει όλους» είπε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι «οι στενοί μου φίλοι έχουν κολλήσει» και ότι ακύρωσε τα σχέδιά του για διακοπές του, ενώ προέτρεψε να κάνουν όλοι το ίδιο.

Πρόσθεσε δε ότι η Omicron εξαπλώνεται «γρηγορότερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία» και ότι «σύντομα θα είναι σε κάθε χώρα του κόσμου».

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος επιφύλασσε και μια ανατροπή: Το μεγάλο ερώτημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πόσο αρρωσταίνει η νέα αφρικανική παραλλαγή τους ανθρώπους.

Όπως λέει, ακόμα και αν είναι κατά 50% λιγότερο ισχυρή από τη Δέλτα, το τρέχον κύμα κρουσμάτων θα είναι το χειρότερο κύμα που έχουμε δει, επειδή είναι πολύ μολυσματικό.

Ευτυχώς, όμως, σύμφωνα με τον Γκέιτς, υπάρχουν κάποια «καλά νέα». Η Όμικρον φαίνεται να κινείται τόσο γρήγορα, που θα τελειώσει μέσα σε τρεις μήνες.