H Ελλάδα στις πιο δυστυχισμένες οικονομίες του πλανήτη

H Ελλάδα στις πιο δυστυχισμένες οικονομίες του πλανήτη

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

Στην τέταρτη θέση των πιο «μίζερων» οικονομιών του πλανήτη κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την ειδική κατάταξη πρακτορείου Bloomberg για το 2016. Συγκεντρώνοντας 27 πόντους, η Ελλάδα παραμένει η τέταρτη πιο «μίζερη» οικονομία στον πλανήτη, με την ανεργία να συνιστά το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Η Βενεζουέλα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η χώρα με την πιο δυστυχισμένη οικονομία του πλανήτη. Το υψηλότατο ποσοστό ανεργίας και το μείζον πρόβλημα του πληθωρισμού έφεραν τη χώρα σε αυτή τη δεινή θέση. Η έκθεση, μάλιστα, αναφέρει πως «δεν φαίνεται να έχει τέλος το θέατρο των οικονομικών προβλημάτων της Βενεζουέλας, καθώς οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Bloomberg προβλέπουν αύξηση τιμών καταναλωτή κατά 152% και ανεργία κατά μέσο όρο 7,7 % εντός του 2016».

Στον δείκτη του Bloomberg, η αξιολόγηση της Βενεζουέλας διαμορφώθηκε στο 159,7. Οι χώρες που συμπληρώνουν την πεντάδα των πιο δυστυχισμένων οικονομιών του πλανήτη είναι οι εξής: η Αργεντινή με 39,9 στη δεύτερη θέση, η Νότια Αφρική με 32, η Ελλάδα με 27 και η Ουκρανία με 26,3.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από την Ουκρανία, την Ισπανία, τη Σερβία, την Τουρκία, τη Βραζιλία και το Καζακστάν. Στον αντίποδα, οι λιγότερο «μίζερες» οικονομίες είναι αυτές των Ταϊλάνδη (2,2 πόντους), Σιγκαπούρη (2,6 πόντους) και Ελβετίας (3,2 πόντους).