Το «The 24 hours plays» έρχεται για 3η χρονιά στην Αθήνα

Το «The 24 hours plays» έρχεται για 3η χρονιά στην Αθήνα

Συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί σε 24 ώρες γράφουν, σκηνοθετούν και ερμηνεύουν πρωτότυπα θεατρικά έργα.

Τι χρειάζεται για μια επιτυχημένη θεατρική παράσταση; Ένα καλό σενάριο, ένας έμπειρος σκηνοθέτης, μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, αλλά κυρίως αρκετοί μήνες σκληρής δουλειάς. Αυτό το τελευταίο έρχεται να το ανατρέψει το «The 24 hours plays».

Η σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη υποδέχεται μια πληθώρα από συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς οι οποίοι καλούνται μέσα σε ένα 24ωρο να συγγράψουν, να σκηνοθετήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό πρωτότυπα θεατρικά έργα σε μια ενιαία παράσταση 90 λεπτών.

Δείτε ακόμα: H ατζέντα της εβδομάδας

Πιο αναλυτικά, σήμερα το βράδυ οι συντελεστές που θα λάβουν μέρος έχουν ραντεβού στο Θέατρο, οι συμμετέχοντες ηθοποιοί θα φέρουν μαζί ένα αντικείμενο και ένα κοστούμι, αυτό θα αποτελέσει τη πηγή έμπνευσης για τους σκηνοθέτες ώστε να επιλέξουν τον καταλληλότερο ηθοποιό και να «ράψουν» πάνω του το σενάριο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει ένας αγώνας, με αντίπαλο… τον χρόνο.

Οι συγγραφείς πρέπει να παραδώσουν τα κείμενα μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης. Τότε «αναλαμβάνουν» ρόλο οι σκηνοθέτες οι οποίοι διαβάζουν κι επιλέγουν τα κείμενα. Οι 6 ομάδες έχουν ήδη δημιουργηθεί κι έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 9 ώρες για να μάθουν το έργο, να το στήσουν, και να κάνουν τις απαραίτητες πρόβες.

Διαβάστε ακόμα: Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου κρατάει όπλο

Το 1995 στην Νέα Υόρκη, η παραγωγός Tina Fallon σκέφτηκε να ενώσει για πρώτη φορά δημιουργικούς ανθρώπους από τον χώρο του θεάτρου και να τους βάλει να δουλέψουν κάτω από τους αγχωτικούς δείκτες του ρολογιού. Από τότε το 24 Hour plays  συνεργάζεται πια με διάφορους γνωστούς οργανισμούς από το Urban Arts Partneships μέχρι το Old Vic του Κέβιν Σπέισι, με πολλούς δημοφιλείς ηθοποιούς, συγγραφείς και σκηνοθέτες να έχουν πάρει μέρος, όπως η Τζούλιαν Μπουρ, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, η Τζένιφερ Ανιστον, η Σιένα Μίλερ, η Μπρουκ Σιλντς, ο Μπένζαμιν Μπρατ, ο Βινς Βον κα.

Φέτος θα πάρουν μέρος οι:

Συγγραφείς: Γιώργος Αγγελόπουλος, Άκης Δήμου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Στρατής Πασχάλης, Θανάσης Τριαρίδης, Χρήστος Χωμενίδης
Σκηνοθέτες: Ιόλη Ανδρεάδη, Γιάννης Καλαβριανός, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Κώστας Φιλίππογλου, Αργυρώ Χιώτη, Γιάννης Χουβαρδάς
Ηθοποιοί: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Στεφανία Γουλιώτη, Rafika Chawishe, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρίνα Κανελοπούλου, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Ηλίας Κουνέλας, Γιώργος Νανούρης, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Δημήτρης Πιατάς, Άλκηστις Πουλοπούλου, Βασιλική Τρουφάκου, Σοφία Φιλιππίδου, Γιώργος Χρανιώτης και άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τι θα συµβεί αν στο ίδιο θέατρο συνυπάρχει η Δήµητρα Παπαδοπούλου με τον Γιάννη Χουβαρδά, τη Σοφία Φιλιππίδου και τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο, λοιπόν; Η απάντηση θα δοθεί αύριο στις 21.00!