Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου κρατάει όπλο

Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου κρατάει όπλο

Έξαλλοι οι Ιταλοί με αμερικανική εταιρεία όπλων που χρησιμοποιεί για διαφήμιση το άγαλμα του Δαβίδ - Ειρωνικά σχολιάζουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ.

Ένας Αμερικανός κατασκευαστής όπλων, προκάλεσε την οργή του υπουργού Πολιτισμού της Ιταλίας, μετά από διαφήμιση που απεικονίζει τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου να κρατάει ένα τεράστιο όπλο AR-50A1. Στο φωτο-μοντάζ της εικόνας αναφέρεται ο τύπος του όπλου και συνοδεύεται από τη φράση: «Έργο Τέχνης».

Αν και η διαφήμιση είναι ενός έτους, όπως έγραψε στο twitter η εταιρεία, και η φωτογραφία με τον Δαβίδ να κρατάει όπλο είναι μία μόνο από τις διαφημίσεις που έχουν χρησιμοποιήσει, η Ιταλία τώρα μόλις το αντιλήφθηκε και αντέδρασε.

Μια άλλη διαφήμιση της ίδιας εταιρείας απεικονίζει ένα όπλο ArmaLite AR-301A στον τοίχο ενός μουσείου ανάμεσα στον πίνακα American Gothic και τη Μόνα Λίζα. Η κάννη του όπλου είναι στραμμένη προς το κεφάλι της Μόνα Λίζα. Στην Ιταλία κατά πάσα πιθανότητα θα αρέσει ούτε αυτό, αναφέρουν ειρωνικά τα αμερικανικά ΜΜΕ.

1/2

Η Ιταλία, η οποία υποστηρίζει πως έχει τα πνευματικά δικαιώματα για το άγαλμα, προσπαθεί να αναγκάσει την ArmaLite να αποσύρει την επίμαχη διαφήμιση.

Ο διευθυντής της Πινακοθήκης Accademia, όπου εκτίθεται το άγαλμα του Δαβίδ (χωρίς όπλο), δήλωσε ότι η διαφήμιση είναι τόσο κακόγουστη όσο και εντελώς παράνομη.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr